AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna en match närmare final

Sollentuna lyckades vinna även den andra semifinalen mot Örebro, trots en darrande start. Det var bra tryck i Idrottshuset i Örebro och Sollentunatjejerna hade lite svårt att vänja sig vid hallen. Men efter ett tag kom de allt mer in i matchen, dock inte tillräckligt snabbt för att ta hem första set. I de tre följande seten var det dock inte något snack om vilket lag som var det bättre.

Örebro lyckades inte komma över 20 poäng i något av de tre sista seten även om det kanske kändes som det var jämnare. Sollentunas lagmaskin, anförda av matchens lirare Linda Johansson, malde ner sitt motstånd och de var bättre i allt. Det märktes att det bara var en dags vila mellan första och andra semifinalen, inget av lagen presterade på topp. Sollentuna var dock det laget som hade en högre lägstanivå och Örebro hade fler tunga dippar.

– Vi har ett bättre grundspel. Örebro har en stor och flygig hall och det tog en stund innan vi hittade rätt i vår serve och servmottagning. När vi väl gjorde det så hade de svårt att stoppa oss, säger Sollentunaspelaren Linda Johansson.

– Linda spelar superbra idag om man tittar på hennes effektivitet och om man ser tillbaka på hennes skador som stoppade henne från spel större delen av säsongen. Hon är en skarprättare, en iskall killer på kanten. Hon har en stor verktygslåda med många verktyg i, det vill säga en stor slagrepertoar. Hon andas trygghet, säger Sollentunas tränare Johan Isacsson.

Sollentuna ser ut att vara ett stabilt lag och om någon i laget tappar lite finns det alltid någon annan som går fram och visar framfötterna och idag var det Linda som
gick i täten.

– Den stora skillnaden mellan lagen idag var att vi spelar bra på de viktiga bollarna, avslutar Johan Isacsson.