AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Silver i PU17 Stockholm Volley

Grabbarna grus i P91-92 tar silver i PU17 Stockholm Volley.

Söndagen 25/3 var det slutspel i PU17 Stockholm Volley Cup/Serie A där P91-92 deltog med två jämna lag för att få match- och positionsträning inför Pojk-SM i Göteborg. Målsättningen var inte högre än att spela bra matcher och att öva på de uppgifter man fått inför den långsiktiga målsättningen träningsgruppen har. Ett tag såg det ut som om båda lagen skulle gå till semi, men tyvärr gick det lite troll i kvarten för ena laget, som fick vika sig mot Eskilstuna. Det andra laget passade istället på att läxa upp såväl Uppsala som Team Valla innan det tog stopp i finalen mot Södertälje. Tilläggas skall göras att finalen gick först 19:30 på söndagskvällen, varvid både spelare och coach för länge sedan tyckt att arrangemanget borde vara slut långt därinnan (arrangörerna valde denna söndag i Brunnsängshallen att inte korta ner matcherna, vilket var synd).

SVK 2, fördagen bestående av Tomas, Christopher, Andreas G, Staffan, Fredrik, Andreas R och Karl-Simon, förlorar bara en match och kommer 5:A.

SVK 1, tillika fördagen bestående av Fabian, Calle, Andreas E, Oskar, Marcus och Christoffer, går nästan hela vägen och slutar 2:a. Extra kul för Christoffer att i sin andra volleybollturnering i livet att ta sig till final.  

Man skall varken dra för höga eller låga växlar på vinster eller förluster. Team Valla saknade t ex en del spelare, vilket gör dem bättre. Räkna med Valla i SM! Finalförlusten mot Södertelge kan tas med ro då de har jämt skägg att slå SVK med sitt SM-lag då SVK ställer upp med två jämna lag.

Nu går vi in i slutfasen inför förberedelserna inför Pojk-SM i Göteborg.

För övrigt är det hur kul som helst att se F93 gå i på en 5:e plats i FU17.