AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna servade hem första semifinalen

Sollentuna tog hem en stabil seger i första semifinalen. Tack vare oerhört bra servande av samtliga Sollentunaspelare kunde Örebro aldrig hota. Lägg till det en härlig kämpaanda och fint passningsspel, så får man en Sollentunaseger med 3-0 (25-20, 25-16, 25-10).

Danielle shows her fighting face when Sollentuna defeats Örebro.
http://sportfoto.olsin.se

Sollentuna började första set med grymt servande av Lina Sundström. Hon höll i serven hela vägen fram till 8-0. Därefter blev det hyfsat jämnt, men bättre serve och servemottagning gjorde att Sollentuna kunde hålla avståndet rätt bra under hela setet.

I andra set börjar även Örebro med bra servande. Dock lyckas Sollentuna bryta detta redan efter två poäng. Sedan servade Sollentuna hem några bollar, varefter det var Örebros tur. Fram till första tekniska time-outen var det mycket pressad serve, och egna misstag som dominerade. Dock var Sollentuna mest stabila, och kunde hålla ett avstånd till Örebro. Ju längre setet led, desto bättre blev Sollentuna i samtliga moment, och kunde glida ifrån och vinna komfortabelt.

I tredje set var det nästan bara ett lag på banan. Sollentuna spelade ut stora delar av sitt register, och Örebro var egentligen aldrig nära. Fortfarande var det grundmomenten serve och servemottagning som var den stora skillnaden.

I det stora hela spelar Sollentuna stabilt, med ett solitt grundspel och fantastisk serve. Matchens lirare i Sollentuna, Lina Sundström, gör också sitt till i passningsmomentet. Vi fick se flera delikatesser serverade av Lina, både till kantspelare och centrar. En riktigt bra match, på det stora hela.

– Det här var den första matchen i en lång matchserie. Självklart är det skönt att starta så bra, men det blir en helt annan match borta i Örebro på tisdag, säger assisterande tränare Niklas Wällstedt. Örebro chansar en hel del i sina blockprioriteringar, vilket inte riktigt håller när Lina spelar så bra. Sedan har vi ju ett oerhört bra servespel som de inte har något vapen emot. Nu är det bara att njuta ikväll och sedan ladda om inför tisdagen, avslutar Niklas Wällstedt.