AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Och så var säsongen slut för herrlaget.

Inför den tredje matchen i kvartsfinalserien stod allt på spel, såväl fortsatt överlevnad i slutspelet som egen personlig heder efter två tidigare minst sagt mediokra insatser. Som tur var hade laget insett att uppgiften framför dem var svår och att man nu inte hade mycket kvar att förlora och beslutade sig för att ge allt man hade i sig för dagen.

 

Trots detta började Tierp bäst och med en stabil sideout och ett par poäng i block så ryckte man åt sig en ledning i det första setet som sedan utökades till hela 25-18. Sollentuna kom dock in till det andra setet med samma skyhöga energinivå som tidigare, började kriga till sig bollar i försvar, banka transition-bollar och till och med skärpa till sitt blockspel till ett liknande det man visat upp under stora delar av grundserien. Detta gjorde att man kunde ta hem det andra setet med klara 25-19.

 

Vid ställningen 8-8 i det tredje setet kände tyvärr Daniel Karlsson att han hade fått nog och tecknade för ett spelarbyte. "Jag kände mig trött och fick lite ont i handen" sa Daniel senare efter matchen*. Detta gjorde att 19-årige Peter Jonsson fick kliva in och fortsätta centerjobbet. Något han gjorde på ett förtjänstfullt sätt.

 

Sollentuna fortsatte på sin inslagna väg resten av matchen och hade sina chanser i det tredje setet; men då blockspelet försämrades i fjärde set kunde ett stabilt spelande Tierp knipa matchen med 3-1 (25-18, 19-25, 25-21, 25-18) inför en entusiastisk hemmapublik.

 

Till bästa spelare utsågs liberon Peter Hodor efter att både ha spelat bra i försvar samt styrt upp servemottagningen som var ganska bra för dagen.

 

Så säsongen är slut och slutet var bittert. Enda ljuspunkten var att man åtminstone i den sista matchen för säsongen lyckas prestera en riktigt bra match och visade upp en fighting spirit som gjorde det riktigt riktigt roligt att vara på planen. Nu väntar en veckas vila samt stöttande av damlaget i deras framfart i slutspelet, närmast mot Örebro nu på söndag.

 

* Daniel Karlsson bröt ett finger och fick åka till sjukhus. (Kathryns anm.)