Förlust även i kvartsfinal 2

Sollentuna – Tierp 0-3 (23-25 15-25 19-25)

Sollentuna förlorar även den andra kvartsfinalen med 3-0 mot Tierp. Sollentuna gör en av sina sämre matcher för säsongen när det krävs som mest. Borta är det vägvinnande block och försvarsspel som varit lagets signum under säsongen.

Efter en katastrofal inledning av första set tar sig SVK samman och spelar faktiskt riktigt bra ett tag. Man vänder 8-4 underläge vid först tekniska time outen till ledning vid den andra. Efter det kommer det några individuella misstag från hemmalaget kombinerat med att Tierp lyfter sig när det drar ihop sig till slutbollarna av setet. Tierp kan utan att bli ordentligt pressade vinna med 25-23.

I 2:a set faller sollentunaspelarna ihop ordentligt. Vi kommer inte alls åt Tierp i deras side out trots att servspelet är tillräckligt bra för att ta bort deras centrar som anfallsalternativ. Den egna mottagningen håller för dålig kvalitet och Tierp plockar poäng av oss kontinuerligt under hela setet. Resultatet blir därmed storstryk och endast 15 poäng till SVK.

En liten upprykning kan skådas i det 3:e setet och SVK lyckas här ta en och annan poäng i Tierps side out. Detta räcker dock inte på långa vägar och SVK är ett slaget lag.

Tierp gör åter en bra match. Man håller ett stabilt side out-spel under hela matchen bortsett från en period under första set. Sen maler man på med ett bra försvar och tar vara på de poänglägen som skapas på ett mycket bättre sätt än vad SVK mäktar med. Poängbäst i Tierp blev Jake Cabott som tar 15 poäng varav 5 i block och han la även beslag på buketten som tilldelades matchens lirare. Flest poäng i SVK stod Johannes Bångman för men till matchens lirare i hemmalaget utseddes Lawrence Montas.