AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Kvartsfinal 2 för herrlaget

På onsdag spelar Sollentuna den andra kvartsfinalen mot Tierp i Sollentuna sporthall.
Tierp vann den första matchen i Aspenskolan i söndags och har därmed satt press på SVK. Ska man gå segrande ur matchserien gäller det att vinna sina hemmamatcher. Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher.

Tierp svarade för en riktigt bra match senast, absolut det bästa spel de visat upp mot SVK denna säsongen. SVK gjorde ingen dålig match men kunde inte riktigt matcha upp till Tierps nivå. Man fick inte riktigt igång det gedigna lagspel som skördat de framgångar som till slut räckte till femteplatsen i serien.

Tierps spel liknar Sollentunas där man förlitar sig på ett brett side out-spel och använder samtliga spelare för att vinna tillbaka serven. Därefter har man ett bra blockspel som bromsar många bollar till ett ypperligt försvar. Rutinerade passaren Doug Bruce tar sen vid och ger nästan alltid någon av sina tre spikers ett riktigt bra läge att ta poäng. De tre kantspelarna består av idel Tierpsprodukter, Andy Wahlström som kommit igång ordentligt efter att gjort comeback i mitten av säsongen, Anders Larsson som drar det tyngsta lasset från sin höger kant och oftast får ansvaret att ta poäng mot ett samlat försvar och till sist kompletteras spikertrion upp med Magnus Östling. Man har även ett riktigt bra alternativ i Martin Woxlin på bänken ifall någon av dessa herrar skulle falla ur. Av centrarna är det unge Jake Cabott som imponerat mest under säsongen men Mats Nilsson visade i söndags att Tierp inte har några svagheter i mittenspelet.

För att kunna besegra detta kompletta lag måste SVK's samtliga spelare göra en toppinsats även om Tierp är betydligt mänskligare på bortaplan. Servespelet måste klaffa så att SVKs tunga blockspel kan få en lättare uppgift att skörda enkla poäng. Den egna side-outen måste dessutom förbättras betydligt jämfört med i söndags där SVK ofta fick problem trots en riktigt bra servemottagning.

Varmt välkomna till Sollentunas sportpalats där det på onsdag 1900 kommer att bjudas på en bra volleybollmatch med många tuffa bolldueller och ett spektakulärt centerspel.