AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna vann första kvarten

Ett taggat Katrineholm anlände till Sollentuna sim- och sporthall, men blev snabbt slagna av ett ännu mer taggat Sollentuna och matchens gigant Adela Ghizila.

Adela Ghizila, matchens lirare i kvartsfinalen mot Katrineholm.
Foto: http://sportfoto.olsin.se

I det första setet var det jämnt fram till första tekniska timeouten, sedan lade Sollentuna in en högre växel och gjorde flera små ryck vilket ledde till en komfortabel setvinst, hela 25-15.

Servemottagningen och försvarsspelet var stabilt i de två första seten vilket gjorde det svårt för Katrineholm att slå hål på Sollentuna. Samtidigt spelade Sollentuna ett bra varierat anfallsspel. Detta gjorde att man direkt i andra set kunde dra ifrån och skaffa sig en 11-poängsledning.

Men sedan slappnade Sollentunatjejerna av lite och slarvmissarna i framförallt servemottagningen gjorde att sista set blev förhållandevis jämnt. Katrineholm kunde dock aldrig riktigt ta kommandot och Sollentuna kunde vinna setet och matchen med 3-0. En anledning till att Katrineholm aldrig orkar ta sig förbi i poängprotokollet kan vara Sollentunas Adela Ghizila, som idag nästan vinner
alla bollar hon får.

– Adela blir bara bättre och bättre, hon har en arm som gör att hon kan vinna även de svåraste bollarna, säger Sollentunas coach Johan Isacsson.

Nu var detta första matchen i en kvartsfinalserie i bäst av fem matcher, men spelar Sollentuna som de gör talar inte mycket för att det ska bli mer än 3 matcher i denna serie.

Vi spelar bra idag men det är ju bara en match och det avgörs ju i bäst av 5 så det gäller att hålla i, Katrineholm lär ju inte ge sig i första taget, säger Sollentunas assisterande tränare Daniel Glimvert.