AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbla matcher för herrlaget

Tre matcher återstår innan slutspelet startar och två av dessa ska spelas i helgen. Sollentuna kämpar för närvarande om att ta sig upp på fjärde plats i ligan för att få hemmaplansfördel i kvartsfinal samt att slippa riskera att väljas av något topplag.

Första matchen spelas på bortaplan mot regerande mästarna och serietvåan Hylte. Hylte är tillsammans med Falkenberg det mest anfallsstarkaste laget i serien och snittlängden på förstasexan mäter imponerande 199,8 cm. De har däremot vissa svagheter i försvarsspelet och förhoppningsvis ska vi kunna utnyttja detta faktum och pressa Hylte så långt det går. Dock krävs att samtliga SVK-spelare gör en toppmatch för att kunna hota Hylte på deras hemmaplan.

På söndag blir det sen hemmamatch mot Vingåker. Om Hylte är ett av de anfallsstarkaste lagen i serien så är Vingåker det absolut försvarsstarkaste laget. Vingåker har haft det rejält tufft i elit a hittills, bara en seger på sju matcher. En av orsakerna till detta kan vara att suveräne liberon Robert Söderberg har varit skadad sedan semifinalen i Grand Prix. Han ska dock vara spelklar nu vilket medför att det blir en oerhört tuff utmaning för SVK att möta. Ni som väljer att komma på söndag kommer förmodligen att få se en mycket underhållande match med många långa bolldueller då även SVK har ett hyfsat block- och försvarsspel. Varmt välkomna 17:30 på söndag i Sollentuna Sport & Simhall.