AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna säkrade seriesegern!

Sollentunas elitdamer säkrade seriesegern genom att besegra Kolbäck med 3-0 (25-12, 25-20, 25-13) på hemmaplan. Sollentuna leder nu elitserien på ointagliga 26 poäng och har +33 i setskillnad.
Matchens lirare Libero Lena Andersson tar försvar.
Foto: http://sportfoto.olsin.se

Inför matchen konstaterades bl.a att Sollentuna i allmänhet var något friskare än förra helgen, dock fanns det en fortfarande en del förkylningsproblem samt några smärre rygg- och fotproblem. Ingenting som direkt oroade, dock. Däremot kändes det lite svårt att veta om motståndarna för dagen, Kolbäck, var fågel eller fisk. De senaste veckorna hade de ägnat sig åt att störa Engelholm ordentligt i ett par set, samt nästan slagit Örebro i idrottshuset. Detta tillsammans med en gammal liberoräv som gjort come back, gjorde att Sollentuna på inget vis trodde på en enkel seger.

Därför gick Sollentuna redan från början in för att serva stenhårt. Till en början genom Lina Sundström, som tog hemmalaget till en 6-0-ledning. Servesatsningen fortsatte genom hela setet, och kombinerat med ett mycket bra anfallsspel, det small på alla håll och kanter, var setsegern aldrig hotad. 25-12 till Sollentuna.
Andra set är mycket jämnare. Något sämre serve från Sollentuna, men framför allt bättre side-out av Kolbäck. Sollentuna har ibland svårt att komma till anfall, men vinner fortfarande i princip varje gång man gör det. Setet är någorlunda jämnt hela vägen, men skillnaderna finns i servemottagning och framför allt i anfallseffektivitet. Detta leder så småningom till vinst, 25-20, till Sollentuna.
Tredje set börjar lite som det andra: jämnt till en början. Efter en liten stund tar dock nyinbytta passaren Laura Härkönen tag i spelet, och efter det är det inget snack. Setet blir mycket likt det första, med bra serve och hög anfallseffektivitet. Setet går till Sollentuna med 25-13 och seriesegern är klar.
Sollentunas damer tar därmed sin andra raka serieseger. Den här säsongen redan med två omgångar kvar. Till det kan läggas att laget bara förlorat 8 set, vilket gör det lätt att förstå vilken fin insats samtliga spelare gjort.
– Alla i laget ska ha cred för att vi redan nu säkrat seriesegern. Men det är nu det börjar gälla. Vi har de viktigaste månaderna framför oss, säger huvudtränare Johan Isacsson.
– Skönt att säkra seriesegern idag! Det var väl ganska mycket en dag på jobbet, men det är samtidigt kul att se att vi kan hålla uppe servetrycket och ha en hög anfallseffektivitet genom hela matchen, säger Sollentunas assisterande tränare Niklas Wällstedt.