AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna vann för första gången i Idrottshuset i Örebro

Sollentuna vann på lördagen med 3-0 över örebro i deras hemmahall för första gången sedan Sollentuna återtog elitserieplatsen för 5 år sedan. Siffermässigt var det en väldigt jämn match, jämnare än vad den borde varit?

ÖrebroSollentuna   0 - 3  (23-25, 24-26, 27-29)

Sollentuna som saknade sjuka Andrea Jakobsson samt att passaren Lina Sundström var lätt febersjuk, kunde vinna i 3 raka set. Det första setet var en jämn tillställning från början till slut och avgjordes på ett snöpligt sätt, med att Örebros tränare Jonas Håård fick ett gult kort. Spelet var annars rätt mediokert.

I det andra setet var det Sollentuna som styrde och de ledde nästan med 10 poäng innan man började slappna av. Då började Örebro jobba sig ikapp och slutet blev riktigt spännande. Men Sollentuna var starkare och de vann setet med 26-24. Det tredje setet var nästan en kopia av det andra, men blev om möjligt ännu mer spännande mot slutet. Sollentuna behövde plocka hela 29 poäng för att vinna setet.

Sollentunatjejerna såg ut att ha hittat sin spelgläde, trots alla jämna lägen spelade de ut för fullt och var helt enkelt snäppet bättre än Örebro den här gången. Adela Ghizila gör en kanonmatch i servemottagningen och Sara Mild, som blev poängbäst, anföll utan hänsyn.

-Det var ingen välspelad match, men förmodligen ganska underhållande för publiken, säger Sollentunas assisterande tränare Daniel Glimvert. Det var skönt att få slå Örebro på deras hemmaplan, dessutom med 3-0, det är bra med tanke på alla sjukdomar och skador vi har haft sista tiden, fortsätter Daniel.