Vinst mot mästarna!

Sollentuna – Hylte 3-1 (25-23, 25-19, 17-25, 25-18)

sportfoto.olsin.se Foto: Tage Olsin

Trots hyfsat spel från hemmalaget och ett trögstartad Hylte blev 1:a set en mycket jämn historia. Mycket tack vare en stark serveserie av Sean Jones kunde Hylte hålla spänning i setet ända till slutet men hemmalaget Sollentuna vinner med minsta möjliga marginal.

I andra set snäppte hemmalaget upp sig och spelade med stor entusiasm till skillnad mot Hylte som spelade utan energi och följdaktligen resulterade detta i en säker setvinst.

Hylte gjorde då vissa taktiska omställningar. Bl.a. ersattes Ben Pipes av Kristian Wretander på passarpositionen. De kom helt plötsligt ut och spelade som ett lag och kämpade med SVK om poängen. I kombination med att Hylte även lyckades hålla ett betydligt högre tryck i sin serv så kunde bortalaget ta hem setvinsten enkelt.

Fjärde set började oroväckande ungefär i stil med tredje set och Hylte kunde rycka åt sig en liten ledning. SVK hade dock bättre koll på Hyltes omdispositioner och kunde sakta men säkert knappa in och kom ikapp vid ställningen 13-13. Då kom det avgörande rycket när Johannes Bångman gick ner och servade. 5 raka poäng till SVK och ledning med 18-13. Hylte gjorde ett sista försök att komma igen men hemmalagets block och försvar firade stora triumfer.

olsin.sportoto.se Foto: Tage Olsin

Till matchens spelare i respektive lag utsågs Urban Andersson i Hylte och Adis Kesan i SVK. Dessa herrar var även bästa poängplockare, Ubbe 26 och Adis 20.

Redan i morgon spelar Sollentuna match igen, Vingåker väntar på bortaplan. Vingåker har haft en tuff period efter Grand Prix och verkar sakna duktige liberon Robert Söderberg. De har dock spelat upp sig på slutet med vinst hemma mot Habo i onsdags följt av en jämn bortamatch mot hemmastarka Tierp som dock slutade i förlust 3-2.