AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tuff vecka för herrlaget

Herrarnas elitserie inleder den andra fasen av grundspelet när serien nu har delats upp i Elit A och B. Sollentuna har kvalificerat sig för A-ligan efter en imponerande slutspurt med fyra raka segrar där Elit A platsen säkrades i den sista av dessa i och med 3-2 segern borta mot Team Valla.

Elit A inleds intensivt med fyra matcher på åtta dagar. SVK börjar borta mot Habo på söndag därefter följer hemmamatcher mot Tierp och Hylte nästa torsdag respektive lördag följt av bortamatch i Vingåker. Förutom dessa fem lag deltar även Falkenberg i Elit A.

Den inledande bortamatchen mot Habo blir en riktigt tuff uppgift. Habo ligger 3:a i tabellen och har på hemmaplan endast förlorat mot seriens båda topplag Falkenberg och Hylte. De har på senaste tiden haft en del skadeproblem där suveräne passaren Jeremy Richard Wilcox och kantspikern Igor Ledic inte deltog i senaste matchen mot Hylte. Huruvida dessa herrar kommer att spela eller ej på söndag är oklart men det spelar mindre roll då Habo har en så pass bred trupp att spelet inte påverkas nämnbart. 

För Sollentunas del gäller det att försöka ladda om efter de urladdningar som de senaste matcherna har krävt. Nu gäller det att sikta in sig på 4:e platsen i tabellen dels för att slippa riskera att få ett av topplagen i kvartsfinal och dels för att få fördel av hemmaplan i en eventuellt avgörande 5:e kvartsfinalmatch.

Även Sollentuna dras för tillfället med vissa skadeproblem. Kapten Bångman och Adis Kesan dras med axelproblem medan unge Peter Jonsson var passat på att stuka foten och deras deltagande på söndag är i skrivande stund osäkert.