AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två starka och viktiga vinster för herrlaget i helgen

Sista helgen var en betydelsefull sådan för Sollentuna som började med att ta emot Falkenberg på hemmaplan.

Det syntes också snart att Sollentuna var väl medvetna om att matchen var viktig och Sollentuna startade med att redan från första bollen köra över ett något oinspirerat serieledande Falkenberg. Trots att ett momentärt servemottagningsbekymmer och en session av spikemiss gjorde att man inte kunde avgöra det första setet visade hemmalaget prov på Sveriges bästa blockspel mer och mer ju längre matchen led och kunde till slut vinna matchen med 3-1 där setsiffrorna snyggades till av Falkenberg till (21-25, 25-20, 25-23, 25-17) i Sollentunas favör.

Återigen var detta en lagseger och poängen spreds jämnt bland Sollentunaspelarna, men till bästa spelare utsågs Johannes Bångman.

Återigen var detta en lagseger och poängen spreds jämnt bland Sollentunaspelarna, men till bästa spelare utsågs Johannes Bångman.Inför söndagsmatchen mot Team Valla i Linköping gällde det att ta två set för Sollentuna för att vara klara för Elit A-spel. Sollentuna som inte vunnit på mycket länge i Linköpings Sporthall visade upp samma fighting spirit som föregående matcher och lyckades efter lite om och men vinna första set med 27-25. Efter detta saknades bara ett set, och det fixade Sollentuna genom ett mycket bra andra set som skrivs till 25-19. Tyvärr, vilket är ytterst pinsamt att erkänna, slappnade Sollentuna av lite efter detta och började känna av gårdagsmatchen något, och både servemottagning och spike blev lidande under resten av matchen. Både set tre och fyra blev jämna men gick båda till Team Valla. I femte set gäller dock inga vanliga trötthetslagar och lagen krigade nu om de två poäng som stod på spel. Team Valla spelade här bra, ledda av en för dagen mycket svårstoppad Klas Gustavsson, men Sollentuna drog det längsta strået och kunde till slut vinna med 15-13 i avgörande set. Siffrorna blev alltså 3-2 (27-25, 25-19, 23-25, 20-25, 15-13) i Sollentunas favör.

Totalt sett så äter Sollentuna upp Team Valla i mitten och därigenom tar Sollentunas centrar Lawrence Montas och Daniel Karlsson 20 respektive 16 poäng var. Till bästa spelare i Sollentuna utsågs Sebastian Thylander.

Totalt sett så äter Sollentuna upp Team Valla i mitten och därigenom tar Sollentunas centrar Lawrence Montas och Daniel Karlsson 20 respektive 16 poäng var. Till bästa spelare i Sollentuna utsågs Sebastian Thylander.

Sollentuna går nu till en helgs spelledighet som obesegrade för året och redan klara för Elit A.