AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Där skåpet skall stå

SVK P89 visade i helgens omgång i Stockholm Volley Cup var skåpet skall stå. Läs mer om det här…

Det är ett par år sedan Sven-Åke och Anders började med småttingarna i de nu snart halvvuxna gänget i pojkar -89 och det har hänt en hel del kring dem det senaste året. Vi är många som också följt dem mer än bara ett par år och just därför är vi alla både glada och en smula stolta när de på SVK:s eget hemma arrangemang kliver in och visar var skåpet skall stå – för det är vad de gjorde.

I lördags ställde de upp i SVK:s mastodont arrangemang av SVC, med PU19, PU15 och FU13 allt under ett tak och en dag, och gick segrande ur turneringen. På vägen hade de, utan setförlust, avverkat Södertälje U17 och Vallentuna samt Södertälje U19 i semifinalen (där ljög jag lite, för av någon anledning tappade man faktiskt ett set mot Södertälje U17). När det var dags för final så var vi flera som undrade hur det skulle gå när de ställdes mot Vingåkers U19 lag. Vingåker hade fram till finalen avverkat motståndarna som en flistugg tuggar i sig ved med ett strukturerat, kompetent och imponerande spel.

I finalen höjde sig Sollentuna-boysen en nivå och visar vad ett knappt decenium av volleybollträning kan innebära. Med 25-15, 25-15 så såg man till att ingen kunde missförstå vad dessa killar kan ställa till med när inspirationen infaller. Finalen var vunnen.

Men det tog inte slut där. Åskådarna, som var flera förutom en stabil föräldraklack, bjöds på en segerdans som säkert får en och annan lambadainstruktör att inse att det bor flera kg danstalang i Sollentuna i dessa unga killar. Den dag Mackan, Sillen, Anders & Co väljer att ställa skorna på hyllan så har de säkert en alternativ karriär på lut.


Segerdans utan bastkjol (fast är det inte en damtröja Mackan har?)


Segrande laget i PU19 med tränare Johan Lindström

När spotlightsen var släckta så spelades en match som tyvärr inte fanns på turneringsschemat, men som många inom SVK väntat på i säkert 1-2 år. Många är vi som undrat om de annalkande gubbarna i P89 fortfarande kan hålla undan för ungdomarna i P91-92 och svaret fick vi när timmen var sen på lördagskvällen.

Vi riggade spelplanen i helformat i A-hallen samt hittade en opartiskt och kompenent domare. Efter en rafflande 3 sets match, där P91-92 tog kommandot i början av matchen, vann till slut "gubbarna" i P89 mer 23-25, 25-17, 19-17. För att bevisa för alla som tyvärr inte kunde bevittna en av årets matcher, så såg alla inblande parter i matchen till att föreviga slutställningen men nedan foto.

SVK:s P89:or tackar Johan L för all tid och det engagemang han lägger ner och lovar att träna extra hårt inför SM (el kanske för att slippa förlora mot P91-92:orna nästa gång…).

Fine!