AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

DistriktsSlaget i Katrineholm 5-6/1

DisktriktsSlaget för 92:or spelades samtidigt med GP i Katrineholm den 5-6/1. Stockholm vann i flickklassen och kom 3:a i pojkklassen. Läs mer om det här

 

Uttagningarna för att representera Stockholm i DistriktsSlaget hölls i november. Sollentuna VK fick av sina 92:or med med 2 tjejjer i flicklaget och 7 killar i pojklaget.

SVK:s bägge spelare Sebastian Thylander och Emily Turner var tränare och lagledare för pojk- respektive flicklaget. Efter 7 träningspass i mellandagarna var de dags att åka ner till Katrineholm för att representera Stockholm.


Segrandeflicklaget med SVK:s Matilda (7) i bakre raden och Viktoria (12) i främre raden, samt coach Emily till vänster.


3:e pristagarna med SVK:s killar Andreas G (16), Andreas E (1) och Calle (15) i bakre raden, samt Tomas (8), Staffan (12) och Fabian (6) i främre raden. Saknas på bilden gör Marcus S. Tränarna Sebastan till vänster och Kim Westerlundh till höger. Övriga spelare kommer i från Södertälje – Linus (4), David (2), Sebastian (7), Manne (3) och Hampus (5).

Matchreferat skrivet av Paul Engström finns på förbundets hemsida volleyboll.se.

Tilläggas till det kan göras att flicklaget var totalt överlägset, vilket inte riktigt framgår i texten. Läser man setsiffrorna så kan man förstå att det ganska långa stunder var spel mot ett mål. Hedrande för Stockholmstjejjerna från Vallentuna, Södertälje, SVK och Spårvägen.

Tillgäggas kan också göras att pojklaget förtjänade ett bättre öde då de var det bättre laget än Halland i semin, men tyvärr spelade bort matchen själva med ett för variationsfattigt och lättläst spel, framför allt i skiljeset. Det var många på plats som höll den semifinalen för den moraliska finalen och nyfiket undrade hur det gått om Stockholm fått möta Skåne i finalen. Det får vi aldrig veta utan vi får hoppas på 93:orna i stället.

SVK tackar Sebastian, Emily och Kim W för sitt fina engagemang och för att de ville, alla spelarna för deras lysande insatser, de andra Stockholmsklubbarna för gott sammarbete, samt Lasse Broström & Paul Engström för slitet med att få ihop ett Stockholmslag.