AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna tog silver i Grand Prix

Sollentuna lyckades inte försvara guldet från fjolårets Grand Prix. I finalen förlorade Sollentuna mot ett starkt Örebro med 3-0 (21-25, 22-25, 21-25).

 

Sollentuna möter Örebro i årets upplaga av Grand Prix. Klockan är strax före 14 och läktarna börjar fyllas upp. Musiken spelas och stämningen byggs upp i samma takt som förväntningarna och laddningen hos åskådare och spelare. TV har ställt in sina kameror och är redo att filma.

Sollentuna börjar med Lina Sundström, Andrea Jacobsson, Adela Ghizila, Sara Mild, Elin Warner, Danielle van Huizen och Lena Andersson.

Lina Sundström startar matchen med en bra serve som Andrea till slut lättar in på Örebros sida. Örebro tar time-out vid 0-4. Stark servestart från Lina. Örebro kommer ikapp till 5-5. Lagen spelar jämt och anfallen är varierade. Sollentuna arbetar bra i försvar och går in i tekn time-out med 8-6. Örebro går direkt upp i ledning med 10-8. Sollentuna spelar tveksam servemottagning och kommer inte till anfall. Servess av Lina ger 13-14. Teknisk timeout 15-16. Servess Elin 17-16. Adela nyttjar Örebroblocket och tar 19-18. Örebro vinner två servepoäng på raken och tar lendingen med 22-19. Då tar Daniel timeout för att bryta Örebros flyt. Örebro tar två servepoäng till och läget ser tungt ut. Sollentuna byter in Karin Nylén 21-24 men Anna Rönnbäck sätter setbollen på ett distanspass bakom och Örebro tar 25-21.

Sollentuna har samma startsexa som i första set. Lagen följs åt i setets inledning men Örebro har 8-6 i första teknisk timeouten. Örebros Anna Rönnbäck får stor utdelning i mitten. Örebro leder stort men Sollentuna spelar upp sig och det står 15-16 i andra tekniska timeouten. Linda Johansson kommer in vid 18-20 och spelar fram en perfekt mottagning. Daniel tar en timeout vid 18-21 och Örebro en vid 23-20. Elin pressar serven vilken gör att Örebro spelar kant och Sollentuna blockar ner två bollar på raken. Setbollen blir en lång bollduell som Örebro till slut vinner via Sollentunas block, 22-25.

Judit i Örebro startar bra och tar flera anfallspoäng på kantposition 2. Sollentuna kontrar med poänggivande anfall från Elin, Adela och två servess av Andrea. Sollentuna har 8-7 i teknisk time-out. Setet böljar sedan fram och tillbaka. Båda lagen har svårt att ta poäng i egen serve. Den andra tekniska time-outen var ställningen 16-14 till Sollentuna men setet slutar med vinst för Örebro med 25-21 och matchvinst med 3-0.

Till matchens bästa spelare väljs Matilda Wikander, passaren i Örebro.

- Vår passare Lina Sundström varierade spelet bra, men vi anfaller otaktiskt och förändrar oss för lite när vi får motstånd. Vi borde också ha utnyttjat deras svagare block mer. När vi servar bra får vi generellt bra utdelning, säger Elin Warner.

– Vi sliter hårt men får ingen arbetsro. Örebro spelar bra blockförsvar där vi fastnar. Vårt blockförsvar ger dock inte Örebro samma problem. Vi lyckas inte kombinera bra serve med bra blockförsvar. Örebro var det bättre laget matchen igenom. Vi får åka hem och träna på det som inte stämmer i pressade situationer och nyttja erfarenheterna i SM-slutspelet, säger assisterande tränare Niklas Wällstedt.