AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bortamatch….

…brukar betyda förlust för Sollentunas herrlag. Den trenden måste vändas när laget nu på söndag ger sig i väg till sässongens stora överaskning. Vingåker har kvalificerat sig för GP-sluspelet och ligger för närvarande fyra i tabellen.

Nu väntar en oerhört viktig bortamatch mot Vingåker. Om Sollentuna ska ha en bra möjlighet att nå elit A så krävs en seger. Vingåker ligger 4:a i tabellen och har dubbelt så många poäng som Sollentuna men förlorade dock stort i senaste matchen mot hemmastarka Tierp.

Sollentuna förlorade premiärmatchen i elitserien mot just Vingåker. Förlusten i den matchen kan tyckas tämligen onödig med smått otroliga 56 egna misstag. Misstagen kommer dock inte endast av dåligt spel då Vingåker liksom vi lever mycket på block och försvarspel. Noteras kan att Sollentuna och Vingåker dominerar stort i blockligan, de fem spelarna med mest blockpoäng hittills är antingen från Sollentuna eller Vingåker.

Sollentuna måste hänga med i Vingåkers snabba anfallsspel signerat passaren Dave Egan samt få stopp på lagets främsta poängplockare Tarik Basic. Tålamodet måste dessutom tas fram när de plockar upp våra anfall. Orkar vi ha tålamod kommer vi sakta men säker mala ner våra motståndare istället för att slå bort oss.

I egna laget kommer Martin Yngerskog inte bara frisk, utan även med en hel veckas träning i kroppen. I matchen mot Hylte fick han för första gången den här säsongen se sig besegrad i poängprotokollet, förhoppningsvis är han nu tillbaka i gammal god form och kan visa att den incidenten endast var en tillfällighet. Karlssons knän verkar bättre efter sprutan och även han tränar för fullt hela veckan. I övrigt är truppen så skadefri en volleyboll trupp kan vara och Adis visar bättre och bättre formkurva.