AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Två mästarlag kommer till Sollentuna på Söndag

Både de regerande mästarinnorna, Engelholm, och de regerande mästarna, Hylte, kommer till Sollentuna Sim- och Sporthall på söndag. Båda dessa lagen har i år siktet inställt på att försvara sitt guld i år och båda lagen ser starka ut. Det kommer att bli en häftig söndag med massa bra volleyboll på den högsta nivån man kan se i Sverige. Det kommer också bli lite uppvisningar, bland annat kommer ungdomsspelare visa upp den ny spelformen Kidsvolley direkt efter dammatchen.

Först ut är toppmötet i damernas elitserie mellan Sollentuna och Engelholm, som börjar kl. 14.30. Engelholm som har värvat friskt från utlandet, de har hela 5 utläningar i sin trupp i år. Det senaste tillskottet i deras trupp är VM-Spelaren, Karen Cope, som har en internationell höjd i sina anfall, hon når hela 315. De övriga utlänningarna är, Stine bleeg Christiansen, passare från Danmark, Verena Rizzol, libero från Österrike, Alexis Patterson, spiker från England och Ewa Kalinowska, spiker från Polen. Engelholm har gjort ett starkt jobb i värvningsarbetet vilket var viktigt för deras chanser i Europacupspelet. Men de behöver också vinna på söndag för att gå till Grand Prix.

Ska Sollentuna, med sina 2 utländska spelare, kunna rå på Engelholm gäller det att alla spelarna spelarna är på topp. Sollentuna har haft ett tufft spelschema de sista 4 veckorna med många hårda matcher och vi ser fram mot ett spännande toppmöte i Sporthallen.

Klockan 17.00 är det sedan dags för herrarna att göra entre. Det är de senaste årens giganter och de regerande mästarna Hylte som kommer på besök. Hylte har efter halva serien bara förlorat en match och ser mer och mer ut som en kandidat till SM-guldet även i år. Hylte har också gjort ett gediget arbete i sitt värvningsarbete och kan stoltsera med 3 utlänningar i sin trupp, 2 stycken från England och 1 från Kanada, samt att de har värvat landslagsspelaren Urban Andersson.

Senast lagen möttes, vilket var i andra omgången nere i Hyltebruk, slutade matchen 3-1 till Hylte. Ska Sollentuna kunna rubba Hylte måste måste poänligeledaren Martin Yngerskog överträffa poängligetvåan Andrew Sinclair från Hylte. Samtidigt måsta också centrarna Lawrence Montas och Daniel Karlsson komma i ordentligt i matchen.

Vi ser fram mot två mycket underhållande matcher och siktar på denna säsongens publikrekord i Sollentuna Sim- och Sporthall. Mycket varmt välkommna!