Sollentunas damer klara för Grand Prix

Kolbäck- Sollentuna 0-3 (22-25, 15-25, 16-25) 

Sollentuna åkte på tisdagkvällen till Hallstahammar för att möta Kolbäck i damernas elitserie. Matchen började jämnt men Sollentuna tog över mer och mer, mycket tack vara spikern Adela Ghizila.

Adela slog in bollarna från alla möjliga lägen och Kolbäck kunde inte försvara sig mot hennes anfall. Ett annars rätt sömnigt Sollentuna kunde dominera matchen och vann relativt enkelt med 3-0.

Första set var jämnt fram till 19 lika då Adela gick ned för att serva. Då tog Sollentuna en trepoängsledning som de sedan höll setet ut. I det andra setet tog Sollentuna kommandot direkt och ryckte ordentligt i Andréa Jacobssons serve. Efter det hade inte Kolbäck mycket att sätta emot vilket ledde till att Sollentuna kunde vinna komfortabelt med hela 25-15.

I det tredje setet såg Kolbäck ut som ett slaget lag och Sollentuna ångade på anförda av planens gigant Adela Ghizila. Sollentuna kunde enkelt vinna setet med 25-16 och matchen med 3-0.

I och med segern är Sollentuna nu klara för Grand Prix som spelas mellan de fyra främsta lagen efter halva serien. Där gör lagen upp om en Europa Cup-plats, en prischeck och en hel del prestige.

– Före säsongen kände vi oss långt ifrån säkra på att gå till Grand Prix. Att vi nu är klara när det återstår två omgångar och dessutom bara förlorat ett set på vägen är över all förväntan säger Sollentunas assisterande tränare Niklas Wällstedt.