DAMERNA SERVADE HEM SERIEFINALEN

Sollentuna var det hetare laget när den tidiga seriefinalen spelades i Sollentuna Sim- och sporthall. Båda lagen var obesegrade inför denna match och det var mycket prestige i mötet lagen emellan.

Detta syntes också i inledningen med ett ryckigt spel och ganska mycket misstag. Det var dock Örebro som var bäst i inledningen av både set 1 och 2, men Sollentuna kunde genom sin vassa serve, stabila block och enorm vilja vända och vinna båda seten. I det andra setet ledde Örebro med hela 22-17 innan Sollentuna kunde vända och vinna med 26-24.

Det tredje setet började likadant, men skillnaden var att Örebro nu höll hela vägen. I det fjärde setet fick Sollentuna återigen ordning på sina servar och de verkade ha läget under kontroll genom hela setet. Örebro kunde helt enkelt inte få hål på Sollentuna, som vann setet med 25-21 och matchen med 3-1.
 
Sollentuna vann mycket på sin serve som gjorde att Örebro inte kunde komma till några riktigt bra avslut. När de då också fick möta ett stort och samlat block fick de det svårt.
- Vi gör ett av våra bästa servegame i dag, säger Sollentunas tränare Johan "Joe" Isacsson.

Även om alla i Sollentuna slet som djur i försvaret och tog upp de mest konstiga bollarna var det junioren Andréa Jacobsson som var den mest lysande stjärnan. Örebro hade väldigt svårt att hantera hennas anfall och hon kunde sätta många bollar i golvet på deras sida. När hon dessutom servade bra och blockade fantastiskt blev det för mycket för Örebro som fick se sig besegrade.
 
– Vi gör en bra match idag, där serven, blocket och den stora kämparviljan fäller avgörandet. Det känns väldigt bra iför fortsättningen, med tanke på hur mycket vi har kvar att lära oss, säger Sollentunas assisterande tränare Daniel Glimvert.