AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna regerar i Tellushallen

Sollentuna visade under söndagen vilken klubb det är som regerar i Stockholmsområdet. Det spelades två derbyn i Tellushallen, både i elitserien och division 1, och båda matcherna slutade med Sollentunaseger.

Först ut var division 1 laget som började lite nervöst och de två första seten avgjordes av vilket lag som gjorde minst misstag. I det första var det Sollentuna som gjorde minst och i det andra var det Vallentuna som gjorde minst. I det tredje setet blev det bättre spel från båda lagen, men det var Sollentuna som var starkast och kunde vinna setet. Det fjärde setet började sedan med 4 anfallsmissar från Sollentuna och sedan fungerade ingenting och de förlorade det stort. Sista setet brukar vinnas av det laget som håller huvudet kallast. Sollentuna visade upp ett betydligt stabilare spel och var aldrig egentligen hotade och vann med 15-11 och matchen med 3-2.

Sedan var det dags för elitlaget att komma in på banan och det syntes direkt att Sollentuna tjejerna var glödheta. Detta syntes inte minst i serven som vållade stor oreda i Elverket och gjorde att de gång på gång tvingades till enkla och förutsägbara lägen. När sedan Sollentuna visade upp ett stort block och ett starkt anfall kunde inte Elverket stå emot.
 
I de två första seten hade Sollentuna kommandot hela tiden mycket tackvare Sollentunas kantanfallare, Adela Ghizila, Andrea Jacobsson och Sara Mild som alla hade en mycket hög anfallseffektivitet. 
 
Det tredje setet började inte lika bra, kantanfallarna fick det mycket tuffare och fick inte samma utdelning. Men då klev istället centrarna fram och visade vad man gick för. Danielle Van Huizen, som blev bästa poängplockare och utsedd till matchens bästa spelare, visade vägen med sitt stora block och starka anfall. Sollentuna reste sig alltså upp och kunde bärga segern i det heta derbyt.
 
 - Det var en härlig seger, hela laget visar en stark moral och en riktigt bra inställning. Vi kommer nästan hela tiden till bra lägen och alla har en hög effektivitet i anfallet, detta samtidigt som vi har bra block och försvar. Dessutom gör passaren Lina Sundström en riktigt bra match, säger Sollentunas assisterande tränare Daniel Glimvert.