AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

B Damer: Andra raka 3-2 seger

Revansch mot Vallentuna, ger Sollentuna en fjärde plats i Div 1 Östra med en match mer spelad.

Söndagens match spelades efter ett höstlov för de flesta spelarna. Det märktes på planen, det kändes mer som en träningsmatch än ett hett derby.

I första setet vinner Sollentuna, då Vallentuna gör många egna misstag. I andra set är det precis tvärt om. Vi ger bort många poäng i form av rena slav misstag.

I tredje set, som var det mest välsplelade av de alla, så spelar båda lagen bra. Det blir några långa bolldueller och anfallen är bra från båda sidorna. Sollentuna vinner tack vare ett 5 poängsförsprång i mitten av setet som vi lyckas hålla någorlunda.

Fjärde set så får vi verkligen stryk. Inte för att Vallentuna gör allting så mycket bättre än att pressa sina servar, utan vi missar varannan boll. När Vallentuna leder med 4-0, efter bara egna anfallsmiss från vår sida, så ger vi upp. Och även om vi stundtals kan gör någon bra räddning så blir det ett platt fall nästa gång bollen kommer över nätet.

Femte och avgörande set. Då började matchen. Vi ville verkligen vinna den här matchen, och får ett litet försprång lagom till sidbytet och tack vare att vi äntligen(!) börjar spela och kämpa lite så vinner vi matchen.

Summeringen är att vi är nöjda för att vi vann, men jag tror att varken vi eller Vallentuna är så nöjda spelmässigt. Det är synd att vi har mött dem de två gångerna för den här hösten. För det blir bra matcher. Och nästa gång vi möts så kommer vi att visa upp ett bättre spel och förhoppningsvis gå vinnande ur striden igen.

Nästa match är hemma lördagen 11/11 mot Södertelge kl. 17.00 i A-hallen. Här i kommande veckan alltså. Så se till att ta er ner till Sporthallen och titta, vi går för tre i rad!