AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F94 i Kungälv

Flickor 94 deltog i helgen i Trekungaslaget-turneringen i Kungälv med 3 lag och 15 tjejjer. Läs mer om det här….

För några var det allra första volleybollturneringen i sitt liv, för andra första turneringen som inte var i Stockholmsområdet och för ett fåtal var det ytterligare en häftig volleybollhelg. För samtliga 15 var det i alla fall första gången de var med i Kungälv.

Pappa Torbjörn tog hand om lag Dior, pappa Martin om lag Loreal och medresta Linn och Josefina från F89 tog hand om lag Gucci. På lördagen var det inledande gruppspel, där lagen hade hamnat i var sin grupp och spelade 3-4 matcher var. Söndagen innehöll placeringsmatcher i slutspelet. Här kunde det gärna fått vara en match mer än vad det blev, men arrangörerna har inte planer och hallar så det räcker till.

Målsättningen med resan var att vara med, se och lära samt även kunna tillämpa det vi lärt oss på träning. Den målsättningen uppfylldes med råge även om det kanske inte syns så tydligt i matchresultaten.

Det är svårt att veta hur bra olika lag i landet är och därmed svårt för arrangören att få till jämna grupper. Detta gjorde att vissa lag, som t ex Gucci, fick extra tufft motstång i gruppspelet pga att allt för bra lag hade hamnat i samma grupp.

Positiva inslag är t ex att lag Dior, som i genomsnitt bara spelat volleyboll i ett par månader, lyckades vinna en match, spela en oavgjord samt pressa ett lag med 93:or från Sollentuna VK till 21-25 i ett set.


Väntan i Kongahällshallen för lag Dior och Loreal.


Lag Dior peppar sig inför matchstart understödda av pappa Torbjörn.


Line-up av Lag Gucci.

Hela resan har fungerat bra mycket tack vare bra ledarskap från medresta pappor Martin och Torbjörn samt volleyboll och ledarproffsen Linn och Josefina. Stort tack till dessa 4 för helgens insatser.