AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Första vinst för B Damer

Sollentuna vann i lördags mot rutinerade Rissne med 3-2 (25-22, 12-25, 16-25, 25-23, 15-13)

Första set var jämnt. Båda lagen följdes åt, sen hade Sollentuna turen att dra det längsta strået och vann med 25-23.

Både andra och trejde set var ungefär lika, de gick väldigt fort. Rissne spelade stabil och varierat, vilket gav dem mycket poäng. Sollentuna hade problem med servemottagningen och spelade inte alls ett disciplinerat defencespel. Alltför många bollar slogs ut när vi väl kom till anfall. När vi tappar vår servemottagning och inte spelar upp alla dropp och gratis bollar så faller hela vårt spel. Det märktes att Rissne utnyttjade det och det gjorde oss stressade.

Fjärde set var ungfär som första, fast det kändes ändå att vi hade koll på läget. Oturligt nog så stukade en tjej i Rissnelaget foten. Jag hoppas att det inte var för allvarligt! Vi vann setet tackvare vår servemottagning och att vi verkligen kämpade oss tillbaka in i matchen. Liksom förra matchen mot Bromma är det roligt att vi lyckas vända när vi ligger under med tre set.

Femte och avgörande det började bra från båda lagens håll. Sollentuna fick ett litet försprång på några poäng. Det stod först 11-9, sedan 14-10. Vi kände att vi hade den här matchen, det var bara ett poäng från vår första seger. Men Rissne ställde till problem för oss och tog tre snabba poäng. Jag kommer inte ihåg hur matchbollen vanns, men det var riktigt roligt att äntligen få vinna!

Nästa match är den 5/11 mot Vallentuna B i Vallentuna. Det är inte så långt bort så kom och titta!