Sollentuna B-Bromma 2-3

Sollentuna B damer förlorade i söndags en väldigt ojämn match mot Bromma. Sollentuna förlorade efter mer än 2 timmars spel med 3-2.

Sollentunas tredje match för säsongen började med det sämsta spel som laget presterat sedan början på säsongen. Ingenting stämde, servemottagen åkte åt alla håll, passen satt inte där den skulle och när vi väl kom till anfall var det allt för lätta bollar som Bromma försvaret fick att plocka upp. Setet slutatde 25-21 med fördel för Bromma laget.

 Andra set var inte mycket bättre. Det var framförallt kommunikationen som vi hade problem med. Bromma servade mycket bra och gjorde det svårt för våra mottagare att spela fram bollen. Eftersom vårt centerspel försvann ganska tidigt under matchen så fick våra spikers dra ett tungt lass. Setet slutade 25-19.

Tredje set var stundtals jämnt, men som oftaste så var det ett lag som hela tiden fick kämpa ikapp. Vi kände oss mer och mer självsäkra och Bromma började göra diverse serve och anfallsmiss. Vi började även spela mer i defence och plocka upp droppen och rullen som kom från ett pressat Bromma. Med 22-19 så kändes det som att vi hade setet i våra händer, så vi gjorde det klassiska misstaget och slapnade av. Spelarna på andra sidan nätet tog till vara på det och visade upp ett moget och rutinerat spel. Vid 23-23 så blev vi en aning frustrerade, matchen kunde inte sluta redan nu så vi tog två poäng och vi vann med 25-23.

Fjärde set började lite osäkert. Vi gjorde det mesta vi skulle men Bromma spelarna började så ner bollen parrarellt. Det tog några bollar innan vi insåg att vi behövde ändra lite på taktiken. Det var några riktiga "hawaii" bollar framme vid nät som gjorde att vi blev stressade. Efter en time-out så skärpte vi till oss och stundtals spelade vi riktigt bra. 26-24 blev det och vi var riktigt lättade.

Det sista setet började bra, men efter sidbytet dalade det. Vi spelade sämre och sämre. Ingenting stämde och vi spelade inte som ett lag. 15-7 blev det.

Det var roligt att vi orkar med den tuffa mentala biten att förlora de två första seten och sen spela upp oss att vinna de två set, men det är synd att vi faller i sista mentalt och inte kämpar in i det sista. Jag vill passa på att tacka alla som kom och tittade. Det var kul med så mycket publik, kom nästa match också!

Nästa match är den 28/10 borta mot Rissne.

Set sifforna kan vara lite fel… Jag ber om ursäkt i så fall.