Stabil laginsats gav seger mot LUGI

Sollentunas herrlag svarade på söndagen för en säker laginsats där samtliga spelare gjorde bra ifrån sig. Sollentuna tog initiativet direkt i 1:a set och gav aldrig Lugi en chans. 25-14, 25-12, 25-14 blev segersiffrorna inför en något knaper hemmapublik.

Ett inspirerat och revanschsuget hemmalag rann ifrån i poängprotokollet redan till den första tekniska time-outen, för att sedan vinna detta komfortabelt med 25-14. Lugi släpptes aldrig in i matchen och 2:a och 3:e set blev det första likt. Lugi hade extremt svårt att döda boll mot Sollentunas väl genomförda block- och försvarsspel.

Hemmalagets servemottagning och en stormatch av passaren Sebastian Tylander bidrog till ett felfritt sideoutspel och gjorde att Sollentuna tämligen enkelt kunde plocka hem första segern för säsongen. Även om Martin Yngerskog briljerade i anfallsspelet och blev bästa poängplockare så måste ändå Sollentunas laginsats framhållas. Samtliga hemmaspelare svarade för bra insatser. Mikael Renegård i Lugi och Sebastian Tylander i hemmalaget tog hem priserna som matchens spelare.