AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sofie bästa poängplockare

Sollentunaspelaren Sofie Sundin, född 1990, elitseriedebuterade i helgen då hon representerade volleybollgymnasiet RIG Falköping när de ställdes mot giganterna Örebro. Och vilken debut det blev. Sofie som fanns med i startsexan, spelade helt respektlöst och blev bäste poängplockare i gymnasielaget med hela 17 poäng. Läs mer…

Sofie som är en av Sollentunas och kanske Sveriges största talanger, började på volleybollgymnasiet i höstas och har redan visat framfötterna rejält. Förutom denna spektakulära elitseriedebut så har Sofie även gjort mycket bra ifrån sig under de matcher som U-18 landslaget spelat tidigare i år.

-        Vi gläds tillsammans med Sofie för dessa framgångar men är samtidigt inte överraskade. Sofie besitter nämligen den främsta av alla talanger, nämligen att orka och vilja träna mycket, säger ungdomssektorns representant Fredrik Ahlengärd.

-        Många av dagens ungdomar har en föreställning om att man blir bra bara av att ha talang eller ibland bara se cool ut. Sanningen är dock enkel, de som tränar mest blir bäst.

-        Volleybollgymnasiet kan erbjuda Sofie de perfekta förutsättningarna med upp till 4 timmars träning om dagen vilket naturligtvis kommer att utveckla Sofie ännu mer och det skall bli mycket intressant att följa hennes fortsatta utveckling, fortsätter Fredrik.

I Sollentuna har vi ett långsiktigt mål att utöka träningsdoserna och träningsnärvaron för alla lag då den nuvarande träningsmängden är i underkant. Med de rådande förutsättningarna med begränsade halltider på veckodagarna ligger dock ett stort ansvar på tränarna som måste vara kreativa att ordna exempelvis extraträningar på helger, träningsläger eller rent av värma upp i korridoren innan man går in till sitt bollpass för att utnyttja den halltid vi har tilldelats, menar Fredrik.

Att framgång går hand i hand med höga träningsdoser och hög närvaro har visats sig många gånger tidigare.

– Jag vågar påstå att vårt damjuniorlag som för två säsonger sedan vann JSM-guld under en treårsperiod tränade mellan 1,5 till 2 gånger mer än de flesta av de andra ungdomslagen i klubben. Detta i kombination med en hög träningsnärvaro var troligen den största anledningen till detta lags framgångar, avslutar Fredrik.