DAMERNA VANN I PREMIÄREN

I söndags var det äntligen premiär för Sollentunas damer efter en lång försäsong. Sollentuna som till mångt och mycket ställer ett nykomponerat lag på banan visade ändå upp ett spel som tyder på starkt självförtroende.

Katrineholm fick aldrig en chans att komma in i det första setet utan Sollentuna dominerade det hela tiden, mycket tack vare en stabil bagger och ett mycket starkt anfallsspel, främst genom Adela Ghizila med en anfalls-effektivitet på hela 56%.

I det andra setet var det Katrineholm som tog kommandot och de ledde med hela 20-14 innan Sollentuna kunde vända och vinna. Vändningen kom då Sara Mild gick ner för att serva och Katrineholm fick stora problem med att hantera hennes hoppserve. Samtidigt som hon servade bra visade hon också upp en fantastisk backspike som gav stor utdelning. Katrineholm hade inget motmedel mot Sollentunas och Sara Milds offensiv och de mäktade bara med att ta 2 poäng till vilket gav Sollentuna setsegern.

Det tredje setet såg ungefär ut som det första och med 3 elitserie debutanter på banan kunde Sollentuna och matchens bästa spelare, Sara Mild, avgöra matchen med en stenhård backspike.

 - Det var en bra premiär, vi spelade lugnt och behärskat och var egentligen aldrig hotade, säger Sollentunas assisterande tränare, Daniel Glimvert. Vi spelar ett mer stabilt spel nu än under försäsongen och med ännu mer träning kan detta bli en rolig säsong som vi ser fram emot, fortsätter Daniel.

Utöver Sollentunas match i Katrineholm fanns det ytterligare en Sollentunatjej som utmärkte sig i helgen, det var 16-åriga Sofie Sundin som går första året på Volleybollgymnasiet i Falköping. Hon gick rakt in i första sexan i deras elitserielag och hon gjorde det riktigt bra, så bra att hon blev bästa poängplockare i RIG Falköping.