Vinst i Tierp för damlaget!

Förra helgen deltog damlaget i Tierp Cup. Där fanns även tre andra damelitserielag i form av Katrineholm, Kolbäck och Elverket.

I den första matchen stod Katrineholm för motståndet, där forne Sollentunaspelaren Maria Wallén nu spelar. Sollentuna vann matchen med klara 3-0 (25-7, 25-11, 25-11). Spelet var inte det vackraste alla gånger men klart över förväntan. Adela Ghizila blev matchens lirare.

I andra matchen var det dags för Kolbäck, där blev siffrorna lite jämnare, men vinst till Sollentuna 3 – 1 (25-14, 25-19, 18-25, 25-19). Det klassiska volleybollscenariot inträffade; efter två vunna set slappnade man av och Kolbäck tog det tredje setet. Då vaknade Sollet till och insåg att man måste vinna tre set för att vinna matchen. I den här matchen utsågs Sara Mild till matchens lirare.

Dag två blev ett dubbelmöte mot förra säsongens semifinalmotståndare, Elverket. Eftersom både Elverket och Sollentuna redan hade vunnit två matcher var båda klara för final. Men gruppmatchen spelades ändå, vilket båda lagen bara tyckte var bra och roligt. I gruppmatchen drog Elverket det längsta strået och vann med 3-1 (25-20, 23-25, 19-25, 20-25). Sollentuna såg inte ut att ha vaknat ännu, många egna misstag gjorde att resan blev lätt för Elverket.

Dags för final! Det blev en svängig tillställning, ena setet vann Sollentuna med 25-15, för att sedan förlora nästa med 25-15, och så höll matchen på. Det var hawaiispel hela matchen, i femte set drog Sollentuna det längsta strået och vann med 15-13. Efter matchen var ingen i Sollentuna nöjd, alla kände att de kan så mycket mer.
Nu några dagar senare är alla glada och nöjda, det blev ju faktiskt turneringsvinst även fast man inte var nöjd med spelet, det bådar gott för framtiden! Nu fortsätter damerna att träna hårt mot nya mål.

Nästa helg, den 16:e September är det dags för teambuilding på Lillsved. Helgen därpå åker vi till Örebro för att spela träningsmatcher.