Årets spelare i damlaget, Linda!

Här får du veta mer om Linda Johansson, Sollentuna damers hårtslående vänsterspiker. De går bra för Linda i landslaget. Här får du veta om Linda sjunger med i nationalsången och på några rader skriver Linda om beachvolley där hon har en hel del meriter!

Namn och smeknamn  Linda Johansson (tyvärr inget smeknamn…)        

Född I Ljungby

Vad gör du i Sollentuna? Spelar i damlaget

Hur länge har du spelat volleyboll? Jag började när jag gick i 8an el 9an, med några års skadeuppehåll, så runt 12år.

Var bodde du när du först provade volleyboll? I Ljungby

Vilket lag spelar du i? damlaget

På vilken position? vänsterspiker

Hur många pass i veckan blir det? 4 bollpass och 3-4 styrkepass

Har du någon förebild inom sporten? Jag har nog alltid haft Annika Granström som en förebild. Jag har varit imponerad av hennes stabilitet, speluppfattning och hennes styrka i såväl offensivt som defensivt spel. Jag har gillat hennes spelstil och teamspirit.

Annan förebild? Ingen person sådär, däremot ser jag hela tiden en massa bra egenskaper hos spelare i min närhet som jag tar till mig och försöker lära mig av.

Vad är roligt med att spela volleyboll? På plan händer det saker hela tiden! Speltiden är väldig intensiv och det går snabbt. Det är en fantastisk lagsport där det är upp till alla att få spelet att fungera och när det händer så är det som absolut roligast.

Vad är det som driver dig? Den inre drivkraften är att jag känner att jag hela tiden fortsätter att utvecklas inom olika områden och varje gång jag har tagit ett steg framåt så vill jag ta ett till. Så egentligen ligger det en utmaning i att se hur långt jag kan utvecklas. Den yttre drivkraften ligger i att jag har en bra tränare och att jag tycker att jag spelar i ett fantastiskt lag som tillsammans skapar ett jättebra träningsklimat.

Nämn en höjdpunkt under din tid i Sollentuna! Jag måste få nämna två riktiga höjdpunkter. Dels när vi andra året i elitserien (efter att första året kommit sist) lite otippat slog Engelholm i kvartsfinalen på bortaplan, den glädjen glömmer jag aldrig. Att vi vann Grand Prix i år var självklart den andra höjdpunkten.

Hur många år har du varit i Sollentuna? Jag ska påbörja min femte säsong nu.

Varför blev det Sollentuna? Jag ville trappa ner lite för mina studiers skull och sollentuna låg i division 1 så det passade bra.

Du blev utsedd till årets spelare i damlaget. Hur känns det att få ett sådant pris?  Jag blev jätteglad för utmärkelsen. Det har varit ett år med hård konkurrens om platserna och många bra spelare och det har gjort att jag har satsat lite extra i år. Priset känns lite som en belöning för det.

Påverkar det dig på något sätt? Det är en liten morot för att fortsätta att jobba hårt på träningar och matcher i fortsättningen.

Du spelar i landslaget också. Berätta lite hur det är att träna och spela med landslaget! Det är hårt men roligt. Träningarna med landslaget är snäppet intensivare och hårdare än man är van vid. Även kraven på vad man ska prestera höjs och det finns inte lika stor acceptans för misstag. Allt detta gör att man utvecklas på varje träning och det är såklart jätteroligt.

Hur känns det att få representera sitt land? Det är en ära och det känns alltid lite extra när svenska nationalsången spelas inför en match.

Brukar du sjunga med i nationalsången? Nja, jo oftast, men inte så högt av respekt för de som står framför mig…

Du har spelat en del beachvolley också. Berätta vad du har vunnit och vem eller vilka du har spelat med. Jag har spelat med rätt många innan jag började spela med Malin Andersson. Diana Ristic, Carolina Ljung och Maria Tvede är några av dessa. Några topplaceringar har det blivit iform av ett NM-silver, ett SM-silver, ett SM-brons, ett Sverige Tour silver och tre Sverige Tour brons. Guldvalören saknas dock än…

Kan man kombinera inomhussatsning med beachvolleyboll på något sätt? Det går fortfarande att kombinera men nu när det kommer allt fler inomhushallar för beachvolley och spelare väljer att bara spela beachvolley året om och på så sätt bli säkrare och mer renodlade beachspelare blir det såklart tuffare att stå sig i konkurrensen.

Vilka fördelar finns det med att spela både inomhus och på beachen? Inomhusspelet hjälper beachspelet på så sätt att man är van vid snabbare bollar och svårare servmottagningar. Omvänt så är beachen bra för inomhusspelet då man lär sig att täcka stora ytor, läsa spelet, höja handträffen i spiken och att helt enkelt ta för sig. Även mentalt tror jag att man kan lära sig mycket.

Du har chansen att säga något till alla, unga som gamla, som läser på vår hemsida, vad vill du säga? Först vill jag säga till alla som är involverade i klubben att ni gör ett kanonjobb. Och sen ett stort tack för allt stöd i med- och motgångar till vår kanske inte så stora men ack så trogna supporterskara. Och till slut… ut och njut av sommaren och hämta kraft för en ny säsong som ska bli ännu bättre!