Kicki är vår ordförande och ny Sollentunaprofil

Nu får du veta mer om vår ordförande Kristina Gewers!

Namn och smeknamn: Kristina (Kicki) Gewers

Född: 19 maj 1962

Vad gör du i klubben? Jag är styrelseordförande. Sedan hjälper jag till med ungdomstävlingar bl.a. BigStep samt är en flitig åskådare till ungdoms- och elitmatcher.

Vad var det som fick dig att tacka ja till jobbet? Jag tycker att volleyboll är en jättekul sport och att Sollentuna volley är en väldigt trevlig klubb. Jag har alltid varit engagerad i mina barns aktiviteter.

Vad är det som driver dig? Jag gillar att utveckla en verksamhet och få den att fungera bättre. Sedan är jag väldigt nyfiken och allmänt intresserad av att hålla på med olika saker.

Vad är roligt med att jobba i Sollentuna? Klubben har ett bra klimat och sammanhållning. Man möter många trevliga människor, både vuxna och ungdomar. Genom att vara engagerad i Sollentuna volley får jag hålla med andra saker och med andra människor än på jobbet. Då slipper man snöa in för mycket inom sitt yrkesområde.

Visst är det så att du har barn som spelar i klubben? Jajjamensan. Två tonåringar, Lisa och Fredrik. De är på sjunde respektive femte säsongen i klubben.

Vad tycker de om att du är ordförande? De tycker att det är bra. Lisa har alltid tyckt att en armlängds avstånd mellan oss är bra när jag vill följa hennes intressen. Då är styrelsearbete OK. Fredrik har hittills alltid varit positiv till att jag är med på hans aktiviteter.

Vad gör man som ordförande i en volleybollklubb? Den viktigaste uppgiften är att leda styrelsearbetet och se att alla delar fungerar. Sedan är arbetet i styrelsen och genom våra sektioner väldigt väl organiserat och så länge allt fungerar så bra som nu är min uppgift inte så stor. Sedan så företräder jag i vissa lägen klubben mot volleybollförbundet, andra klubbar, kommunen m.fl.

Hur ofta har ni styrelsemöten? En gång i månaden.

Vad ser du för svårigheter för volleybollen i Sollentuna? Jag skulle vilja att de ekonomiska villkoren för elitverksamheten blir bättre och att vi får fler halltider till nya volleybollspelare.

Vad ser du för möjligheter? Volleyboll är en kanonsport som i Sollentuna volley utövas av både tjejer och killar och på så många olika nivåer. Jag tycker att det är jätteviktigt att vi fortsätter med både pojk- och flicklag. Vi har alla möjligheter att växa i antal medlemmar. Sedan tror jag att man kan få fler föräldrar engagerade.

Vad har du med dig för kunskaper till klubben? Jag har en bred styrelsevana och ledarvana från olika verksamheter. Jag har ett helhetstänkande och kan få människor med mig i arbetet.

Nämn en höjdpunkt under din tid i Sollentuna! Elitdamernas framfart den här säsongen är en höjdare. Sedan är det alltid roligt när spelet fungerar bra för Lisas och Fredriks lag. Fredrik hade sitt gyllene år förra säsongen med segrar i alla större tävlingar.

Har du spelat volleyboll själv? Berätta om det! Vi spelade mycket volleyboll när jag gick i skolan men det blev aldrig av att jag började i någon klubb. Det blev andra bollsporter istället. Förra och förrförra året var vi ett glatt föräldragäng i Sollentuna volley som spelade en gång i veckan. Jag saknar detta men gör ibland inhopp som reserv i Korpen för SollentunaOptik. På somrarna blir det en och annan familjekamp på landet. Sammanfattningsvis är jag lång, har bollsinne och är tämligen teknikbefriad.

Du har chansen att säga något till alla som läser på vår hemsida, vad vill du säga? Jag tycker att alla tränare i Sollentuna volley gör en fantastisk insats. Fortsätt bara och dra in ännu fler föräldrar och andra i verksamheten!