Sollentunaprofilen CG!

Ni har alla sett honom i hallen. Nu får du veta mer.

Namn och smeknamn: Claes-Göran Eriksson, Classe/CG

Född: Ja, 19 december 1954

Vad gör du i Sollentuna: Jobbar med "sponsring", utrustning till elitlagen samt ungdomstränare.

Vilket lag tränar du?: Hjälper Lars Sandin med flickor-88/SVKC

Hur många pass i veckan blir det?: 1-3

Nämn en viktig egenskap som tränare: Som ungdomstränare gäller det att få så många som möjligt intresserade och tycka det är roligt med volleybollträning och få dem att fortsätta några år. För det tar olika lång tid för ungdomar att utveckla sin volleybolltalang och då gäller det att de inte lägger av för tidigt.

Vad är roligt med att vara tränare?: Se hur ungdomar utvecklas och att de har kul.

Vad är det som driver dig?: Att försöka hjälpa till med att få uppmärksamhet till volleyboll, som är en mycket fin lagidrott. Dessutom är det enormt roligt att se ett antal ungdomar utvecklas från enskilda individer till ett lag och se den glädje som det medför för dem.

Vad är roligt med att jobba i Sollentuna?: Jag spelade ju själv tidigare i klubben och tycker det är kul att man kan göra någonting tillbaka för klubben.

Nämn en höjdpunkt under din tid i Sollentuna!: När jag förra året blev utsedd till Årets SVK:are.

Hur många år har du varit i Sollentuna?: 12 år varav 7 som spelare.

Varför blev det Sollentuna?: Jag började spela i volleyboll i Vara VK 1969. I mitten av 1970-talet spelade jag i juniorlandslaget tillsammans med Lasse Törnqvist och han spelade i Sollentuna. Jag ville gärna spela i en allsvensk klubb och 1975 började jag polisskolan och flyttade då upp till Stockholm. Då fanns det två klubbar att välja på, Sollentuna och Lidingö, jag valde Sollentuna. Dels för där hade jag större chans att spela till mig en plats i första sexan dels tyckte jag att klubben verkade vara bra.

Du har chansen att säga något till alla som läser på vår hemsida, vad vill du säga?: Kom och se våra elitserielag spela match, som ungdomsspelare lär du dig mycket volleyboll på att se hur eliten spelar. Jag tycker även att alla Sollentunabor borde ta sig en tur till sporthallen för att se på fin elitidrott. Vår duktige speaker Mats förklarar hur spelet går till.

CG, man ser ofta dig i hallen med diverse kartonger och på matcherna fixar du med skyltar och sånt. Berätta vad du har för roll i klubben! Jag försöker hjälpa till lite här och där.

Du har spelat volleyboll själv vet jag. När och i vilket lag var det? Ja, jag spelade i A-laget 1975 – 1982.

Vilken position gick du på då? Spiker.

Hade du några lagkamrater som vi känner till? Ja, många av er känner väl till Torsten Rothoff, numera en före detta duktig elitdomare, som på min tid spelade passare i A-laget. Vidare spelade jag med Sven-Åke Forsgren, som även var min tränare något år. Naturligtvis kommer väl många ihåg Veiko Koskeleinen, Hasse Wiksten, Lasse Törnqvist för att nämna några.

Vad tycker du om klubben idag? En härlig klubb som är på G med stor ungdomssatsning och som skulle kunna växa ännu mer om den fick flera halltider och flera engagerade ungdomsledare. Jag tycker även att det är viktigt att klubben fortsätter sitt arbete med Fair Play så att vi ger våra ungdomar rätt syn på idrott och livet så vi slipper avarter som många andra idrotter dras med.

Några tips och råd till andra föräldrar som har barn i Sollentuna Volley? Att om de har möjlighet ta sig tid och engagera sig i klubben och hjälpa till som ledare/tränare, för att få vara med och se hur ett gäng tjejer/killar utvecklas och har kul tillsammans är en otrolig känsla och upplevelse.