Sollentunaprofilen – Lena Andersson

Nästa person vi har intervjuat är damlagets libero Lena Andersson. Läs vad hon tycker!

Namn och smeknamn:Lena Andersson

Född: 7 september -81

Vilket lag spelar du i? Sollentunas damlag

På vilken position: Libero

Hur många pass i veckan blir det?: 4 bollpass+ match, 2-3 styrkepass

Har du någon förebild inom sporten?: Ja, Sofia Molin är en av dom. Sen tycker jag att Johan Ohlsson i Falkenberg är en grym libero!

Annan förebild: Det finns ju många, min familj till exempel. Men även andra, tex  idrottsmänniskor som Anja Pärson och Carolina Kluft.

Vad är roligt med att spela volleyboll?: Allt!! Volleyboll är så otroligt kul! Jag tycker att det är en fascinerande sport, det är ingen fysisk sport där man kan ta ut sin ilska/frustration i form av tacklingar mm,  man måste hålla ihop alla delar, inte minst den mentala biten. Dessutom så spelar mina bästa vänner volleyboll så det är gemenskapen som är rolig också!

Nämn en viktig egenskap som tränare: Engagemang

Hur många år har du varit i Sollentuna?: i 8 år ungefär

Varför blev det Sollentuna?: Jag spelade i Solna först, under en sommar var jag på ett volleybolläger där jag hade Fredrik Ahlengärd och Mathias Morency som tränare, de tyckte att jag skulle byta klubb till Sollentuna och spela med 80-tjejerna och så blev det! Och det är jag glad för!

Du har chansen att säga något till alla som läser på vår hemsida, vad vill du säga?: Jag säger som Sebbe; kom och heja på våra matcher. Ni är många men kan bli fler! Det är så kul när ni hejar!

Lena, vad är bäst med att spela libero? Man är ständigt med i spelet! Sen tycker jag att servemottagning och defens är sjukt roligt så då passar det ju bra att var libero!

Tränar en libero på andra moment också, t.ex spike? Jag kan inte säga vad andra liberos gör men jag tränar allt det andra också. Skulle bli tokig annars eftersom jag tycker att alla momenten är så roliga, särskilt spike! Jag tycker själv att jag blir bättre som libero när jag får träna allt annat också. Jag gillar att vara allround!

Vad är svårast med volleyboll? Den mentala biten.

Det är fler i din familj som spelar eller har spelat volleyboll, berätta! Min mamma, pappa och min moster har spelat på landslagsnivå. Pappa var spiker i första hand men spelade på lite olika positioner. Mamma och min moster var passare. Min storasyster Åsa har spelat i massor med år, först i Solna men sedan i spårvägens elitlag. De sista volleybollåren tränade hon också för Sollentuna men har slutat nu, tråkigt! Även min pojkvän spelar i Norrköpings division ett-lag. Med andra ord: Det blir ganska så mycket volleybollsnack hemma!

Vad har du för mål/dröm med din idrott? Bli så bra som det bara går genom hård träning! Målet är definitivt att spela i landslaget! Skulle man få chansen att spela som proffs skulle det vara jättekul men jag har inte tänkt så mycket på det. Man får se vad som händer.

Vad gör du när du inte tränar eller spelar? Sover, pluggar, umgås med vänner, familj och pojkvän.

Har du några bra tips för att spela bra servemottagning eller försvar!?
I servemottagning: Helfokuserad men avslappnad! Armar långt ut ifrån kroppen.
Defence: inställningen är allt. Kämpa järnet! Jag håller precis själv på och lär mig att det inte alltid behöver vara tekniskt helt rätt, bara man tar bollen så är det bra!