SollentunaProfilen

Under denna rubrik presenterar vi personer som vi vill veta mer om. Först ut är Sebastian Thylander!

Namn och smeknamn: Sebastian "Sebbe" Thylander

Född: 28:e januari 1984

Vad gör du i Sollentuna: Jag spelar i herrlaget, gör min andra säsong, och tränar Flickor 89-90, SVK D

Vilket lag spelar du i? Herrlaget

På vilken position: Passare

Hur många pass i veckan blir det?: 4 bollpass, sedan försöker jag hålla 3 styrkepass i veckan, men det beror lite på spelschemat

Har du någon förebild inom sporten?: Viktor Örnekranz, som tränade vårt ungdomslag

Annan förebild: Det finns många, främst min familj och mina kompisar och Bono får nog vara med på ett hörn

Vad är roligt med att spela volleyboll?: Allt faktiskt, men det är en väldigt social idrott och många av mina bästa kompisar har träffat genom volleybollen

Du är tränare också! Vilket lag tränar du?: SVK D, flickor 89-90

Hur många pass i veckan blir det?: 3

Nämn en viktig egenskap som tränare: Man måste vara engagerad!

Vad är roligt med att vara tränare?: Att se hur man hjälper sina spelare att utvecklas och att de uppskattar det man gör

Nämn en höjdpunkt under din tid i Sollentuna!: Pojk-sm guldet med Viktor och grabbarna var nog allra bäst, men alla turneringar med det gänget var grymma!

Hur många år har du varit i Sollentuna?: Alla mina 10 volleybollår

Varför blev det Sollentuna?: Från början därför att jag är född här och det var den närmsta klubben. Men nu ska det ganska mycket till om jag ska dra på mig en annan tröja!

Du har chansen att säga något till alla som läser på vår hemsida, vad vill du säga?: Ta med alla era kompisar och kom och titta på våra matcher! Ni behövs för att skapa rätt stämning! Börja gärna spela också om du inte redan gör det!

Du verkar vara en riktig publikfavorit. Hur känns det att spela med ett sådant publikstöd? Det är självklart jätteroligt! Speciellt när det går lite trögt, om man har gjort några dåliga träningar eller inte får så mycket speltid, så får man en hel del energi som räcker några extra träningspass! Det betyder väldigt mycket och jag är väldigt tacksam för allt stöd!

Vad har du för dröm eller mål med ditt idrottande: Jag vill bli proffs och spela i landslaget, det har alltid varit drömmen med alla sporter jag utövat!

Du har ju gått på volleybollgymnasiet, kan du berätta lite kort om det? Volleybollgymnasiet är en skola där man utöver den vanliga undervisningen, efter skoltid, får spela en rackarns massa volleyboll, 3 timmar varje vardag plus match på helgen. Det var tre fantastiska år! Massa roliga volleybollmänniskor  på samma ställe! Många av de jag gick med möter jag idag i andra lag i elitserien.

Vad är skillnaden när man kommer till ett klubblag efter skolan?: Det ärstor skillnad i nivå,  mellan div.1, som jag spelade i på gymnasiet och elitserien. Det är mycket högre tempo och intensivare träning nu än på skolan.

Några tips till de ungdomar i klubben som vill bli elitspelare? Våga satsa och kör hårt, men glöm inte bort varför du spelar!