Sollentunas herrtrupp 2017/18

Säsongen 2017/18 innehåller Sollentunas elitserietrupp 14 spelare. Av dessa 14 spelare är 6 nyförvärv, men mest glädjande är att hela 7 spelare är s.k. egna produkter.

Ny tränare är Lauri Hakala. Lauri började sin spelar- och tränarkarriär i Pieksämäen Tsemppi, Finland. Senaste säsongen tränade han LEKA volley i finska elitserien och har under sommaren 2017 fungerat som assisterande tränare för holländska damlandslaget under ledning av Jamie Morrison i samband med deras VM-kvalspel.

 

-Jag har med glädje noterat att det förutom spetskompetens finns ett djup i spelartruppen som bådar gott inför den kommande säsongen, säger Lauri Hakala. Spelarna vill givetvis vinna varje match och det vill även jag som ansvarig huvudtränare, men jag måste även se den kommande säsongen som en process med målet att leverera ett konkurrenskraftig lag lagom till slutspelet i mars 2018.

Till sin hjälp har Lauri andretränaren Johan Lindström samt Ulla Grundstedt, Team Manager, och Christer Hällgren, sportchef.
-Det är med extra stor glädje och stolthet vi ser att två spelare återvänt till sin moderförening Sollentuna inför den kommande säsongen efter att representerat andra klubbar i elitserien senaste säsongen, säger Christer Hällgren. Jakob Molin har återvänt från Habo och Erik Hällgren har återvänt från Örkelljunga. Vi hoppas att detta är en trend som fortsätter kommande säsonger då många av våra talangfulla ungdomsspelare för närvarande representerar andra klubbar i elitserien, såsom Linköping, Falkenberg, Vingåker och Lund.

Truppen
Staffan Blomgren, lagkapten och spiker, född 1992, moderklubb Sollentuna
Kaius Peltonen, passare, f1987, Raision Loimu, Finland
Jacob Zachrisson, passare, f1997, Sollentuna
Vladan Ceremidzic, center, f1986, Student from Pale, Bosnien (ny i rollen)
Sergej Engström, center, f1995, Sollentuna
Erik Hällgren, center, f1996, Sollentuna (ny)
Carl Ljung, spiker, f1992, Sollentuna
Peter Blomgren, spiker, f1997, Sollentuna
Jakob Molin, spiker, f1997, Sollentuna (ny)
Kosma Smiechowski, spiker, f1986, University of Queensland Goats, Australia
Mikolaj Borko, spiker, f1991, Azs Olsztyn, Poland (ny)
Zacharias Torstensson, spiker, f1997, Rimbo (ny)
Lucan Nordström, libero, f1997, Team Gotland
Martin Drejare, libero, f1995, Härnösand (ny)