AKTUELLT

Sommarläger v25

Ungdomssektorn

Gör som Penny Parnevik - testa volleyboll i sommar! Sommarläger för nybörjare och fyrmanna vecka 25 (17/6 tom 20/6).

Sollentunas coacher om den stundande premiären

Med nya klubbmedlemmar, nya samarbetspartners, nya spelare och två nya huvudtränare är det ett inspirerat Sollentuna Volleyboll Klubb som kliver in i Elitserien 2017/18:s första runda.

- Jag tycker om känslan i Sollentuna VK just nu, säger herrtränare Lauri Hakala. Det är den ideella verksamheten som bygger idrottsvärlden och ideella krafter med hjärta och vilja finns det mycket av här. Jag har personer runt omkring mig som stöttar och hjälper till så mycket dom kan vilket skapar starka förutsättningar för att nå långt. Sollentuna VK:s herrtrupp startar sin säsong på söndag med ett Stockholmsderby i Södertälje klockan 16:00.
Det är främst bredden i sin trupp som Lauri Hakala väljer att lyfta fram som nyckeln denna säsong.
– Många spelare med bra inställning och mycket vilja skapar bra förutsättningar för utveckling och kan vi utvecklas lite hela tiden och varje dag vara snäppet bättre än den förra så är det endast en fråga om tid till vi når stor framgång, menar Lauri Hakala.

För damernas del är det redan på lördag som serien drar igång. För dem i Örebro redan klockan 14:00. Lagets tränare Michael Jestin prisar sina spelare och berättar om hur han uppskattar gemenskapen i laget och går till träningar med ett leende på läpparna.
– Det finns riktigt bra människor i laget som gör allt för de andra, menar Michael Jestin. Detta gör att jag blir ännu mer inspirerad till att utveckla dem som spelare och att vi tar hand om varandra. Med många unga och utvecklingsbara spelare så måste laget se långsiktigt. Självfallet spelar laget varje boll i varje match med full fokus på att vinna poängen men i träningssituation väljer man att träna på saker som inte direkt kommer ge utslag nästkommande match. Även Michael Jestin pekar på organisationen och engagemanget i resten av klubben som centralt. För båda tränarna var klubbens värderingar, inställningen till idrotten och storleken på klubbens ungdomsverksamhet helt avgörande för att gå till SVK.

– Både jag och Lauri har ett stort intresse för att utveckla spelare och volleybollen i stort, kommenterar Michael Jestin. Jag har en dröm om att se en SM-final i volleyboll spelas med 5 000 åskådare på läktaren. Om det sedan är jag själv som står på sidan och coachar under den matchen eller om jag sitter på läktaren är egentligen oväsentligt men om det ska ske inom min livstid så är det dags att börja arbetet nu. Rom byggdes inte på en dag men vid något tillfälle lades den första stenen. Nu har vi lagt den.