AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Hemmapremiär!

Sollentuna har hemmapremiär på lördag när man möter Habo i elitserien kl 15.30.
Matchen spelas i Tellushallen, Vallentuna, efter damernas match mot Lindesberg kl 13.00  i samma hall.
Därefter har herrlaget bortamatch redan på söndag kl 17 i Tierp.

Både Habo och Tierp förlorade förra helgens premiärmatcher med 3-0 mot Hylte/Halmstad respektive Linköping. Därutöver har lagen stora likheter då båda lagen innehåller ett flertal utländska proffsspelare och dessutom även en spelande tränare hämtad just bland proffsspelarna. Habo tränas i år av kanadensaren Maris Jackson, som för övrigt var spelande tränare för Tierp senaste säsongen. I Tierp är det kanadensaren Jonatan MacDonald som är spelande tränare. Noterbart är också att både Maris och Jonatan är passare i respektive lag så det finns onekligen likheter mellan helgens två motståndare.

Sollentuna vann sin premiärmatch mot Södertälje med 3-0 och det blir spännande att se om laget kan vinna sina matcher under helgen eller ifall motstånd arnas revanschlust väger tyngre.
-Två matcher på en helg är alltid en utmaning, men det är alltid en match, ett set och en boll i taget, säger Staffan Blomgren, lagkapten i Sollentuna. I hemmapremiären på lördag möts vi av ett Habo som till stora delar är ett helt nytt lag jämfört med föregående säsonger och det blir extra viktigt att hålla lugnet när vi får känna på varandra för första gången. På söndagen ställs vi inför en liknande situation där Tierp historiskt sett förlitat sig mycket på sina utländska förstärkningar. I båda matcherna är det viktigt att vi spelar vårt medvetna och metodiska spel som vi tränat på. Lyckas vi hålla nere misstagen precis som mot Södertelge senast, har vi goda chanser att ta hem 6 poäng nu i helgen, fortsätter Staffan.

Sollentunas tränare Lauri Hakala har följande kommentar: “We’re excited to continue playing and improving in every practice and match. All teams are still trying to find their pace in the league, and we need to serve and pass consistently to do well against two good teams. I wish all the volleyball fans will find their way to Vallentuna”.

Noterbart är också att årets Sollentunatrupp innehåller en spelare som senaste säsongen spelade med Habo, Jakob Molin, och en spelare som senaste säsongen spelade med Tierp, Martin Drejare.

-Det ska bli kul att möta sitt gamla lag och se hur mycket de spelarna som jag spelade med förra säsongen har utvecklats. Visserligen innehåller Habo många nya spelare, men jag blir ändå lite extra taggad att möta Habo eftersom jag spelade där förra säsongen, säger Jakob Molin.
– Alltid kul att börja säsongen med en vinst. Matchen var ett bra kvitto på att vi har förmågan att ta med oss det vi tränar på till matchsituationer. Jag ser fram emot fortsättningen och det ska bli extra kul att komma upp till Tierp, även om det nog kommer att kännas lite konstigt att vara där som bortalag, säger Martin Drejare

Foto: Robert Engström