Draget back to back

Back to back är en amerikansk term och betyder två matcher på två dagar i två olika städer. I vårt fall hade förbundet skojat till det lite med oss. Vi spelade visserligen två matcher i två olika städer, men mot Örebro bägge dagarna. Kul.

Att division 1 skulle vara lite tuffare, det förstod vi – men att det så snabbt nästan skulle ta knäcken på oss anade vi inte. Redan efter två omgångar i serien har vi i princip halverat antalet tillgängliga spelare. Under helgen var vi åter tvungna att kalla in lagets läkare, Fredrik Haglund, till startsexan. Och det var tur att han kunde ställa upp. Dock inte för att han kunde göra något åt alla skadade spelare. Mitt tips till alla volleyboll-lag därute – om ni ska ha en läkare i laget, välj en ortoped. Eller ta en sjukgymnast.

Trots sjukvårdpersonal hade alltså Sollentunas stolthet svårt att mönstra fullt lag. För att göra det hela ännu mer spännande valde vår andrepassare, Jonas Andersson, under lördagens match att armbåga vår förstepassare, Göran Lindgren, så exakt att Görans revben sprack. Ingen av dom kunde vara med under söndagen.

The Beach Boys – Fredrik Svesse och Tobias Zetterlund – har inte bara samma utseende. De verkar också ha fått knän från samma tveksamma leverans och kunde inte lira fullt ut. Den väldige Johan Fransson var även han revbensskadad. Orsaken är oklar, men det KAN ha varit så att han kokade över i matchen mot Teknikum. Efter att ha hört deras ökänt störande pep-ramsa en gång för mycket, kan han ha frivilligt kastat sig i ribbstolen. Som den hårding han är spelade han bägge matcherna ändå – med brutet revben. Möjligen dök han ner på golvet i försvaret något mer sällan än vanligt, om det nu är möjligt.

Slutligen ville det sig inte bättre än att den mäktige Magnus Ekqvists landade hela sin kraftiga kropp på vänsterfoten…och vaden gick sönder.
Jamen vilka spelade då? Jo in med dom som håller. Dom riktigt unga och dom riktigt gamla. Den senaste och yngsta dragonen, tonåringen Gustav Hjelm-Söderberg, kastades in som passare och den något äldre, undertecknad, på högerkanten. I övrigt höll Martin Rydh och Fredrik Michelin kontinuiteten i Draget.

Med så många skador och med ett så nykomponerat lag måste man säga att Draget var de moraliska vinnarna. I protokollen som skickades till Förbundet stod det dock 1-3 och 1-3.

Klas Elm

 

Magnus dundrar på så länge vaderna håller

 

Martin spexar för publiken i upphoppet