AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Dubbelt nederlag i Linköping

Hela Sollentunas volleybollelit begav sig idag till Linköping för ett dubbelmöte. Först ut var Sollentuna VK:s damer som inte kunde stå upp mot elitserienykomlingarna LVC. Sollentunaherrarna öppnande väldigt starkt mot de regerande svenska mästarna men lyckades inte hålla i sin 0-2-ledning.

– Vi kom till Linköping för att tävla och det gjorde vi så länge vi var i ledning, kommenterar herrtränare Lauri Hakala. Mot bra lag måste man hålla en hög nivå matchen igenom men det gör vi inte idag. Ärligt talat så är det vi som gör skillnaden åt båda hållen i dagens match och detta ska vara en vinst till oss. Vi hungrar nu efter mer.
Med en sjuk Carl Ljung så fick Sollentunaklacken vittna spiker Kosma Smiechowskis come-back efter att ha varit skadad under serieinledningen. Bästa poängplockare i Sollentuna blev ännu en gång lagkapten Staffan Blomgren.

För Sollentunas damer blev det en tyngre eftermiddag. Matchen slutade 3-0 (25-16, 25-15, 25-15) till hemmalaget Linköpings VC. Laget gör sitt första år i Elitserien efter att ha dominerat Division 1 senaste säsongen. Förutom att de lyckats behålla de flesta av förra säsongens spelare så har LVC även lyckats värva två starka spelare från Lund, libero Matea Markota och spiker Emelie Hedenberg, tillsammans med Sollentunas Isabelle Falck.

– Linköping har klivit in i Elitserien med enormt självförtroende, kommenterar damtränare Michael Jestin. De har inga enastående starka spelare men är kompletta och spelar bra som lag. När någon har det tufft så kliver de andra fram och lyfter laget. Vi gör tyvärr tvärt om idag. Alla kryper ihop och blir anonyma istället för att spela med självsäkerhet och viljan att vinna.

I herrmatchen skrevs siffrorna till 3-2 (20-25, 14-25, 25-22, 25-16, 18-16). Utsedd till Sollentunas bästa spelare blev libero Martin Drejare som gör sin första säsong i SVK-tröjan efter några år i Tierp Volley.
– Det känns bittert att inte kunna lämna Linköping med en vinst, säger Martin Drejare. Vi presterar stundtals riktigt bra volleyboll och jag ser verkligen fram emot returmatchen på hemmaplan om exakt en månad.