AKTUELLT

Sommarläger v33

Ungdomssektorn

Välkommen till Sollentuna Volleys sommarläger vecka 33, lägret för dig som vill utveckla ditt 6-mannaspel

Ny ordförande och styrelseledamot

På klubbens årsmöte 11 oktober så valdes en ny styrelse, Henrik hade tidigare meddelat att han inte ställde upp för omval och även Mikael Sandvall valde att kliva av styrelsearbetet.
Till ny ordförande valdes Åsa Blomgren och Hans Vestling valdes in som ny ledamot.

Hej Åsa – vem är du?

Ja, vem är jag? En engagerad ”volleybollhangaround” kan man säga!

Jag började i SVK då vår dotter Cili började spela för sisådär 15 år sen. Sen fortsatte det med Staffan, han slutade med handboll och gjorde som syrran – började spela volleyboll. När sen Peter ville börja fanns det ingen grupp så jag startade en kidsvolleygrupp för barn födda 1997 – kidsvolleyn hade just kommit i gång och jag tyckte det verkade kul. Den gruppen hade jag under många år och till min stora glädje är flera av de killarna i elitserien idag! Vidare med Ulli – jag startade en kidsvolleygrupp och var tränare och medtränare till F01 fram till för några år sen.

Sen har jag varit med i styrelsen tidigare, i SVKs ungdomssektor, startade och drev SVKs sommarläger i flera år, är med i både arrangemangssektorn och i divisionssektorn. Dessutom att jag är en ivrig medlem av SVKs hejaklack på våra matcher… Ni kan ha hört mig nån gång! 🙂

Men snart är det styrelsearbetet som kommer engagera mig mest!

Men – är det bra att du sitter på alla stolar… och att en Blomgren tar över?

Både ja och nej – jag sitter inte kvar på alla stolar idag men genom att jag gjort det har jag en bred och lång erfarenhet av i stort sett alla delar av klubben. Jag tycker Sollentuna VK är en fantastisk klubb, många barn, ungdomar, föräldrar och ledare/tränare – men så klart att vi behöver bli ännu fler så att vi kan sprida kunskap och jobb och inte minst arbetsuppgifter. Men…. jag tycker nog att jag (och alla övriga i min familj) kan göra och gör ett bra jobb trots att vi tillhör samma familj :-). Och i styrelsen kommer nu också Hans Vestling in och det är jättekul – vi har redan jobbat ihop med F01 under flera år och Hans har varit en fantastisk tillgång i många klubbsammanhang redan.

Hans – hur länge har du varit inblandad i volleyboll?

Inom SVK har jag varit engagerad de senaste sju åren och var med och startade en grupp -01 tjejer. Där har jag varit tränare och hängiven supporter men nu när dessa tjejer har börjat på gymnasiet så fokuserar jag på supporterroller. Har själv spelat ungdoms- & serievolley under min skoltid och har många härliga volleyminnen ifrån den tiden. Alltifrån träningar, lagresor, matcher till att få åka på turneringar där 3-Kungaslaget och Big Step var givna höjdpunkter.

Vad fick dig att tacka ja till styrelseuppdraget?

Jag ser det som ett sätt att försöka bidra i det lilla genom att aktivt kunna vara med att stötta och fortsätta utveckla klubben. Genom att ha varit aktiv inom kids- och ungdomsvolleyn i klubben så har jag fått uppleva många roliga och inspirerade saker som jag kommer att jobba för att klubben bygger vidare på.

Vad vill ni med klubben?

Klubben är fantastisk och det är bara att bygga vidare på det arbete som är gjort. Vi har sagt, under flera år, att vi ska fortsätta bygga volleyboll från grunden i via ungdomsverksamheten och jag hoppas att alla (elit)klubbar börjar ta sitt ansvar och skapar möjligheter för barn och ungdomar att spela volleyboll. Vi är också stolta över att ha två elitlag, ett dam- och ett herrlag, som både är med i högsta serien och som tjänar som förebilder för våra ungdomar. Så vi ska fortsätta jobba på och hoppas att kunna bli ännu bättre på ungdomsverksamheten och på samarbete mellan elit & ungdomar. Vi vill också skapa och utöka tränarutbildningar och håller på att skapa en ”röd tråd” inom klubben; från kidsvolley till elit. Och så vill vi skapa roliga arrangemang, ha flera olika läger, få samarbeten med sponsorer och andra klubbar… vi har många idéer och planer!

Styrelsen 2017-18:
Åsa Blomgren – Ordförande
Gun Wullf
Håkan Wendler
Katta Laurin
Hans Vestling
Matilda Bouveng
Lotta Jämtsved Millberg

Ett stort tack till Henrik och Mikael som nu alltså lämnar styrelsen men inte på något sätt klubben!