AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två guld och tre brons i Kungälv

Dammet efter Trekungaslaget börjar lägga sig, några åkte direkt vidare på höstlov, andra kommer hem från Falköping under lovet medan några just nu packar om för att åka på läger till just Falköping, och många har det skönt hemma.
Trekungaslaget är inne på sin 40e årgång och riktar sig till spelare från 9 till 19 år, i år var drygt 1000 spelare och c:a 140 lag anmälda, mest från Sverige men även flera från grannlandet Norge.
Sollentunas lag spelade under helgen drygt 75 matcher, det var en blandning av jämna, ojämna och sanslöst jämna matcher men alla spelare och ledare verkar nöjda, och lite trötta, efter en bra helg.

När det spelas så mycket volley under en helg finns det många bra insatser från alla våra lag att berätta om, några som var på sin första turnering, några andra som spelade 6-manna på riktigt för första gången, men här kommer ett axplock.

I Level 4 får alla medalj, Sollentuna En Bra Fråga tog sig till B-slutspel efter en fin andra placering i gruppen medan Sollentuna Fighters vann sin grupp och sedan båda matcherna i A-slutspelet.

I Level 5 hade vi inga lag i år men i Level 6 ställde Flickor 05 upp med hela tre lag, Vit, Lila och Vinröd. Alla tre kom till A-slutspel och fick även möta varandra.

I klassen PU16 ställde två Sollentunalag upp, Atlas och Krotos. Efter ett tight gruppspel med två 1-1 matcher kunde Lucas från elitlaget leda sina killar i Krotos till en mycket hedersam tredjeplats!

Coach Lucas framför P03/04 killarna i Krotos som fick med sig fina bronsmedaljer hem.

FU16 var den största klassen och där bland 15 andra lag kämpade Sollentuna Amazing och Amazons på och gjorde även de bra ifrån sig men finalen blev mellan Koll från Norge och Habo.

Adidas (Flickor 02/Damer-D) i FU18 tog sig till semifinal efter att endast har förlorat mot den blivande segraren, Ljungby, i gruppspelet. I semin väntade Danderyd men efter att ha tappat ett mycket jämt första set 24-26 orkade man inte riktigt komma igen och vända men lyckades i matchen om 3:e pris vinna över Falkenberg och få med sig bronset hem.

Även Adidas, med Oskar som coach, fick med sig bronsmedaljer.

Herrar-C, plus kompisarna på RIG, ställde upp med två lag i PU18, lite förenklat, 02orna i Vinröd och 01orna i Gazoz. Båda lagen vann sina grupper, Gazoz helt obesegrade och släppte bara upp motståndarna till 20 bollar i två set, båda i matchen mot Lund. De yngre killarna hade en liknade resa men i matchen mot Habo tappade man första set med 27-29, lyckades sedan ta andra med 25-22 (grundspelsmatcherna spelades i två set) och vann på så sätt gruppen med bättre poängkvot. Båda lagen vidare till semi, men slapp möta varandra där.
Gazoz vann sin semi och Vinröd var mycket nära att göra detsamma, tappade första set med 23-25, vände och tog andra med 25-20, hade matchbollar i skiljeset men Lund lyckades vända och tog tillslut tredje med 17-15.
Killarna i Vinröd ställdes då återigen mot Habo, nu i match om tredje. Med en stark laginsats lyckades man repa nya krafter efter semin och säkra bronsmedaljen.
Gazoz hade i sin final inga större problem att vinna över Lund och gick helt obesegrade genom turneringen för att välförtjänt ta emot sina guldmedaljer.

Guld och brons i PU18

I FU20 ställde Damer-B upp som Sollentuna Vit och Damer-C som Sollentuna 01. Tjejerna i Vit tappade bara 22 bollar i gruppspelet och gick vidare till kvarten som klar gruppsegrare. Även 01-tjejerna från Damer-C tog sig vidare till A-slutspel efter att endast ha förlorat mot Habo i gruppspelet.
I kvarten seglade Vit förbi Westan med 25-10, 25-7 medan 01 fick det tuffare och förlorade knappt med 1-2 mot Sarpsborg. Dagen efter hade de dock laddat om och kunde snyggt revanschera sig genom att vinna de sista två matcherna och säkra en fin femte plats.
Sollentuna Vit började söndagen med att möta Habo i semin men kunde efter 2-0 (25-18, 25-23) börja ladda för finalen. Första set mot värdarna Kungälv gick ganska fort (25-10) medan hemmalaget i det andra gjorde vad de kunde för att ta matchen till skiljeset men vid 26-24 stod det klart att ännu ett guld skulle med på bussen hem till Sollentuna!

Damer-B tjejerna med coach Charlotte som segrare i FU20

Mai, en av tjejerna i SVK Damer-B, reflekterade under hemresan:
– När vi åkte hem efter mitt första Kungälv tittade vi små på de större som satt med sina medaljer runt halsen och jag minns att jag undrade om jag också skulle hamna där. Det har blivit några medaljer sedan dess men nu på mitt sista Kungälv, i varje fall som spelare, sitter jag här på bussen med guldmedaljen och funderar lite om de yngre tänker på samma sätt som jag gjorde. Men medalj eller inte, kul har vi haft varje gång!

 

Luftmadrasser och sovsäckar packas nu undan i väntan på nästa turnering.…

 

Fullständiga resultat finns här:
https://www.profixio.com/matches/volley

Tidigare vinnare:
http://idrottonline.se/KungalvsVBK-Volleyboll/3-Kungaslaget/Tidigarevinnare

Foton: Mikael Fredstam och Barbro Ekholm