AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbel trepoängare för Sollentuna VK

Det blev en heldag med volleyboll i Satelliten. Lund stod för motståndet i båda matcherna, med lag i botten av respektive tabell.

SVK:s herrar var första ut mot ett Lunds VK som gör sitt första år i Elitserien. Det var aldrig något snack om vilka som var det bästa laget utan Sollentunaherrarna kunde spela hem tre raka set utan större ansträngning. Setsiffrorna skrevs till 25-16, 25-14 och 25-20.
– Det är alltid härligt att vinna säsongens första match i hemmaarenan, säger tränare Lauri Hakala. Vi kunde spela runt på hela laget och alla spelade stabilt. Det är skönt att se att vi kan göra byten utan att vi kommer ifrån vår game-plan. Alla håller sig till taktiken och gör sin del. Det ger mig trygghet i att göra byten i framtiden.

I och med segern kliver SVK upp på en andra plats i tabellen, endast en poäng efter serieledarna Falkenberg som hittills är obesegrade. Sollentuna och Falkenberg kommer drabba samman nästa söndag, den 12 november, i Falkenberg.
– Vi ser fram emot en ny träningsvecka och matchen mot Falkenberg, säger Lauri Hakala och avslutar med att prisa den stora hemmapublik som samlats i Satelliten.

För Sollentunas damer har det blivit en tuffare seriestart och första vinsten kom i onsdags mot Degerfors. Idag kunde man, efter en skakig matchinledning, ta ett stort kliv framåt i sitt spel och ta hem ännu en övertygande trepoängare. Matchen slutade 22-25, 25-17, 25-9 och 25-18.
– Så otroligt skönt att kunna vinna på hemmaplan, säger Lisa Dahlman som utsågs till Matchen Lirare. Vi börjar komma in i vårt spel och hittar självförtroende i det vi gör. Vi visar både idag och mot Degerfors att vi är bättre än bottenlagen när vi spelar som vi ska. Nu gäller det bara att hålla i självförtroendet och ge sig på lagen som ligger över oss.
Lisa Dahlman avslutar även med att prisa lagets center Anita Nolsjö som blev matchens bästa poängplockare på 19 poäng. För Sollentuna VK:s damers del så väntar regerande mästarna Engelholm här näst. Även den matchen spelas söndagen den 12/11 på bortaplan