Draget åker på däng

Förr eller senare var det tvunget att hända. Inget lag kan ha en obruten segersvit för evigt. Både Björn Borg och Ingemar Stenmark fick ge sig till slut. Alla minns väl UVK Bs legendariska segersvit i början av 80-talet? Kristianstads handbollsherrar kommer snart att förlora på hemmaplan. Och i går åkte Draget till slut på däng. Det går inte att förneka. Inga träd tillåts växa till himlen. Och kanske var detta det bästa som kunde hända för svensk volleyboll. Till slut blir det ju liksom inget roligt längre. Alla vill se en kamp. Alla vill att det ska vara spännande.

Massi fläskar på och dragonerna visar att vi tränat blockupptäck.

Draget kom till Kanalhallen för att plocka hem ytterligare 3 poäng i division 1 norra. Brommas A-lag skulle klaras av. Och helst snabbt eftersom Martin Rydh skulle på dotterns konsert redan kl 18.

Men idrotten är spännande på det sättet. Det går liksom inte i förväg att veta vilket lag som kommer att vinna. Ibland händer det oväntade saker. Som i går. Vid 0-7 förstod Dragonerna att de kanske behövde ta i lite. Men då var det så dags. Plötsligt stod det 13-25.

Iväg med Martin och in med Sjölin och Massi. Men det blev samma resultat. 16-25.

I tredje set var det dags att skicka in två jokrar, Jonas Andersson och undertecknad. Nu vill jag ju inte påstå att det var just därför, men plötsligt höjdes åtminstone humöret på planen och spelet började stämma bättre. Johan Fransson takblockade och försvaret plockade upp det som slank förbi. Nu var det jämt upp till bollarna runt 15, men sedan rann Bromma iväg igen och vann med 25-20.

Glada miner trots förlust.

I nästa match har vi serieledande Säter, men efter det ska vi nog påbörja en ny lång segersvit.

Klas Elm