AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Lagkaptenerna inför dagens matcher

Sollentunaherrarna innehar den fjärde och sista Grand Prix-platsen inför dagens möte mot nästjumbon Vingåker. I en något trevande tabell så skulle en trepoängare i dagens match innebära att SVK tar sig upp på en tredjeplats. För damerna är det också tre poäng som gäller då man möter nykomlingarna Degerfors som ännu inte vunnit någon match.

– Vi tog en komfortabel vinst mot Degerfors när vi mötte dom för två veckor sedan, kommenterar Sollentunas lagkapten Viktoria Nordström. Dom har två amerikanska spelare som vi behöver komma åt i block. Dom två är bärande spelare i laget med starka anfall så kan vi pressa serven och få bort dom från nät så har vi ett bra utgångsläge för vinst.
En vinst i dagens match skulle ta upp SVK på 9 poäng i tabellen vilket ger ett bra läge för att utmana mitten av tabellen.

För herrarna handlar det om att stanna kvar i toppen av tabellen och hålla kvar sin GP-plats. Vingåker har startat serien med svårigheter men kapten Staffan Blomgren varnar ändå för motståndet.

– Första matchen var en tuff drabbning som resulterade i seger. VVK har inlett säsongen tufft och resultaten kanske inte är helt rättvisa mot deras prestationer. Dom är ett lag att hålla ögonen på inför kommande omgångar. För att lyckas ta hem tre poäng i Satelliten behöver vi hålla vårt egna spel och undvika för djupa dalar. Med brittiska landslagsspikern Sam Shenton i spetsen kan dom överraska de flesta lag. Hanterar vi deras snabba spel och servar bra har vi nog goda chanser.
Dammatchen startar 14:30 i Arena Satelliten och herrmatchen följer klockan 17:00.