Knapp förlust mot tabelltrean

Sollentunas herrar mötte tabelltrean Linköping på hemmaplan.

Tre dagar efter storsegern mot Vingåker var det dags för ett styrketest när man på tisdagskvällen tog emot Svenska mästarna Linköping. Senast lagen möttes (i Linköping) vann Linköping med 3-2 efter att Sollentuna haft ledningen med 2-0. Sedan dess har Linköping förstärkt truppen med centern Petar Turanjanin.

I det första setet börjar hemmalaget bra och Sollentuna tar ledningen med 7-5 efter att Kosma Smiechowski tagit 5 anfallspoäng.  Vid 8-6 gör Linköping ett antal misstag och Sollentuna kan gå ifrån till 13-7. Vid 16-12 har Linköping en bra period och vid 18 lika är man ikapp. Linus Ekstrand och Petar Turanjanin är de som tar poäng för Linköping just nu. Lagen spelar jämnt fram till 23 lika när Linus Ekstrand vinner sitt anfall och skaffar setboll till Linköping. Linus förvaltar den på bästa sätt genom att ta sitt sjätte anfallspoäng i första set och Linköping tar ledningen med 1-0.

I det andra setet börjar en berg- och dalbana; Sollentuna tar ledningen med 3-1 och setet är jämnt fram till 5 lika, sen får hemmalaget en riktig svacka. Servemottagningen sviktar och anfallsspelet blir lidande. Linköping tackar och tar emot och går raskt ifrån till 18-7. Lagen spelar jämnt resten av setet som Linköping enkelt kan vinna med 25-15 och det står 2-0 till gästerna.

I det tredje setet blir det ombytta roller. Vid 2 lika gör hemmalaget ett ryck och går ifrån till 11-3 efter bra serve- och blockspel. Några bollar senare står det 16-6 till Sollentuna och man nöjer sig inte med det, utan utökar ledningen och vinner komfortabelt med hela 25-13. I Linköping bytte man i setet in Tomasz Mroz som var en av få spelare som producerade något offensivt för Linköping. Efter ställningen 18-9 tog Mroz 4 anfallspoäng. Kvitterat till 1-2.

I det fjärde setet fortsatte Sollentuna det momentum som man byggt upp under tredje set och man tog en tvåpoängsledning vid 9-7. Samma avstånd mellan lagen var det fram till 14-12 när Sollentuna hade en bra period och tvingade Linköpingsanfallet till 3 raka misstag. Man utökade ledningen till 18-12 innan Linköping började hämta in försprånget. Linköping vann 4 raka poäng efter bl a 3 anfallspoäng av Linus Ekstrand. Närmare än 18-16 kom man dock inte, utan Sollentuna kunde gå ifrån till 22-16. Vid 24-18 hade hemmalaget 6 setbollar. Linköping räddade tre av dessa, men den fjärde förvaltade Jakob Molin och det var kvitterat till 2 lika efter setvinst med 25-21 för Sollentuna.

Det femte setet var länge riktigt spännande. Sollentuna tog tidigt en tvåpoängsledning och hade 3-1, 5-3 och som mest 7-4. En missad serve och ett anfallspoäng av Linus Ekstrand innebar 7-6. Linköping missade nästa anfall och vid sidbytet ledde Sollentuna med 8-6. Sidbytet gav ett lyft för Linköping som nu vann tre raka bollar efter två anfallspoäng av Albin Eriksson samt ett av Martin Larsson. Nu leder Linköping med 9-8. Sollentuna kvitterar till 10 lika när man missar serven och Linköping har 11-10. Nu sviktar Sollentunas servemottagning och Linköpings Martin Larsson gör två serveess. Vid 13-10 till Linköping gör Albin Eriksson två raka blockpoäng och Linköping vinner setet med 15-10 och matchen med 3-2.

Linköping får således med sig 2 poäng och Sollentuna en poäng från den här matchen.