U23-SM Guld

Sollentunas herrar tog guld när U23-SM avgjordes i Södertälje under helgen, killarna spelade sig igenom turneringen utan att förlora ett enda set under ledning av elitlagets coach Lauri Hakala.

U23-SM spelades i år för fjärde gången och det var spelare födda 1996 och yngre från klubbar runt om i landet som gjorde upp om titlarna. Sollentuna ställde upp både på herr och damsidan.

I herrlaget deltog spelare från Elitlaget, Division 1, Division 2 och RIG och till volleyboll.se säger Lauri:
– En härlig upplevelse för mig som ny coach i den här föreningen. Vi servade väldigt bra i finalen och egentligen genom hela turneringen. Den här helgen har jag förfogat över ett lag med många skickliga spelare som kan både serva och blocka. Vi har gått runt på alla spelare, så det här var verkligen en laginsats.

Sollentunakillarna vann sin grupp under lördagen och i semin på söndagen besegrade man Norsjö med 2 – 0 (25-15, 25-15). I finalen ställdes man mot Engelholm och lyckades trots bra press från Engelholm vinna även här med 2 – 0 (25-19, 25-23) och på så vis säkra guldet!

På damsidan leddes en trupp bestående av spelare från Elitlaget, Division 1 och RIG av elitlagets tränare Michael Jestin. Trots att man inte riktigt fick spelet att stämma på lördagen var man på håret att ta sig till semi men fick istället spela B-slutspel på söndagen där man dock ryckte upp sig och vann över Lund 2-0 (25-18, 25-10) och Södertelge 2-0 (25-20, 25-16) för att på så sätt knipa femteplatsen.

Grattis!