AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget – som Rocky vs Drago

Sollentuna Draget, dessa dämpade dragoner tog sig idag an Solna. Det var lite som i Rocky IV när den lätt nerdekade boxaren ska fightas mot Ivan Drago, ett supertrimmat muskelpaket från Ryssland (ni som är för unga får googla).

Dragonerna släntrade in i Solnahallen som sköna beachlirare med hang ten-attityd. Då stod redan Solnas spelare uppradade på baslinjen i uniform och i raka led. Draget började bolla lite lätt medan Solnas krigare körde taktfasta intervaller efter tränarens visselpipa. Även för uppvärmningsmusiken blev det kulturkrock. Draget drog på lite skön Jamaica-ska. Då tog Solna fram en dubbelt så stor boom-box och drämde till med Kraftwerk på full volym.

I filmen värld vinner alltid underdogen mot alla odds. Tyvärr är verkligheten råare. Solna jabbade med kortisar i mitten och slog tunga kroppsslag både till höger och vänster. Första ronden gick till Solna med 25-19.

I andra ronden kom Dragonerna ut från ringhörnan med en annan energi och fightades hela vägen till gong gongen. 25-21.

I tredje ronden skulle allt vända – om det varit en Hollywood-film. Men det var det inte. Dragonerna fick in några pärlor här och där, någon rullade in några shots i brunnen, men Dragos – jag menar Solnas – längre räckvidd tog till slut ut sin rätt och även denna rond gick till Solna med 25-21.

Tur att man inte var med 🙂

Klas Elm