AKTUELLT

Sommarläger v25

Ungdomssektorn

Gör som Penny Parnevik - testa volleyboll i sommar! Sommarläger för nybörjare och fyrmanna vecka 25 (17/6 tom 20/6).

Hjälp oss att hjälpa! Boende sökes!

Wasil kom till Sverige från Afghanistan hösten 2015 och har med hjälp av goda förkunskaper och med stor ansträngning lyckats att komma in på nationellt program med samtliga års 9 betyg till El programmet och NIU volleyboll på Solna gymnasium ht 2017. Samtidigt har Wasil blivit en uppskattad medlem i Sollentuna volleybollklubb och herrar C.

Guld i Kungälv 2017

Under de senaste veckorna har Wasil fått två negativa besked.
1. Han åldersbestämdes till 18 år i december från 17 år och 9 mån.
2. Avslag på sin asylansökan. Asyl processen kommer gå vidare till överklagan.

Då vuxna inte får bo på samma boende som barn måste Wasil hitta ett eget boende för att kunna gå klart sin utbildning på Solna gymnasium och inte behöva tacka ja till migrationsverkets alternativ till boende, troligt i norra Sverige.
Nästa problem är att även om Wasil hittar boende är hans inkomst från Migrationsverket då endast 1800kr/mån. Stadsmissionen kan bidra med ytterligare 1000kr.

Vi är många som är otroligt imponerade av Wasil och hans resultat och föredömliga uppträdande i alla situationer och vi vill få er hjälp med att undersöka om det finns någon som har kontakter eller tankar kring ett boende som skulle kunna fungera för en kort eller längre period.

Hör av er till ordforande@sollentuna-vk.se

Tack

David Ottosson & Åsa Blomgren
Solna gymnasium & Sollentuna Volley