AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F05 sammanfattning av hösten 2017

Här kommer en sammanfattning av höstterminen 2017 för flickor födda 2005 i Sollentuna VK.

Vi är 24 glada spelare som är med i truppen och vi har valt att spela fyrmannavolley level 6 detta år. Vi tränar tre gånger i veckan:

  • Sim & sporthallen på tisdagar 1615-1800,
  • Nya Rotebrohallen onsdagar 1800-1930
  • Helenelundshallen söndagar 1000-1200.

Under hösten har vi fokuserat på tre områden i två veckors intervaller. Dessa är:

  • Område 1: serve, servemottagning
  • Område 2: pass, anfall
  • Område 3: block, försvar

Våra tränare tycker att vi blivit duktiga på servemottagning och försvar (bagger) under året och att pass och serve sitter bättre och bättre. Vi ska lägga mer krut under våren på anfall och block där vi vill utvecklas mer.

Vi har deltagit i fyra Stockholm volley cup under hösten (1 dags turneringar) med tre till fyra lag vid respektive tillfälle Vi har både vunnit och förlorat men framförallt har vi utvecklats väldig mycket och haft kul. Vi hade också ett miniträningsläger i början på säsongen.

I samband med höstlovet åkte vi med tre lag till Kungälv där vi lyckades väl. Vi hade jämna lag (vi slutade 7, 8 och 9) och vi spelade väldigt bra mot motståndarna, där de flesta var ett år äldre än oss.

Vi har tränat styrketräning, med kroppen som motstånd, och även börjat med vikter under kontrollerade former. Vi har lagt fokus på kroppskontroll, rygg & mage och med vikter har vi kört marklyft, benböj och frivändning.

Vårterminen inleder vi med turnering i Habo och siktar sedan mot Mikasa cup i Örebro 5-6 maj, dit vi hoppas att så många som möjligt följer med. Vi kommer också delta i några Stockholm volley cup under våren.

Tränarstaben har under hösten bestått av Paulina, Wera, Jesper, Evangelia, Tommy, Mia och Magnus. Vi har varit många som kunnat dela på tränaruppgiften och utvecklat tjejerna. Lagledarna som hållit ihop helheten är Ina och Helena.

Nya spelare som vill ansluta till oss är välkomna varje terminsstart med ett löfte om att närvara på som många träningar som möjligt första månaden för att snabbt komma in i gruppen och spelet.

Tack för denna termin och varmt välkomna till nästa!

Vill du komma i kontakt med laget är du välkommen att maila till helena.jonsson@me.com.