C-tjejerna tog 5 av 6 i helgen

Utvecklingslaget/Damer-C gick in i en helg med både lördags- och söndagsmatch, men hade också riktigt ofördelaktiga förutsättningar som avsaknad av stora delar av ordinarie lag ena dagen och avsaknad av coach och en sjuk passare på söndagsmatchen. Och ÄNDÅ plockar tjejerna hem 5 av 6 poäng. Underbart jobbat tjejer!

Läs här coach Fredriks målande matchbeskrivning efter lördagsmatchen.

Förutsättningarna var alltså inte optimala men med lovande förstärkningar fanns en go känsla inför match!

1a set inleds bra. Det är tajt eller så ligger vi i ledningen. Ska egentligen bara stänga setet men Vingar stretar emot och nervositeten kommer krypande. All credit till våra motståndare för att hålla sig något kallare i avgörandet men vi är mer än med. Det här kan ju gå!

2a inleds katastrofalt. Visst har vi gjort några byten men det är inte där det brister. Vi missar för mycket i anfall. Vi lägger försvarsbollar och mottagningar för nära nät. Vi pratar för lite är vi behöver prata mer. Vi fegar/bränner serv. Vi hittar inte förbi block. Vi gnetar på och löser det hela men är för lång efter. Vingar kan rättvist defilera hem setet.

3e startar lika illa. Vi har gjort några byten/omställningar men bränner anfall. Vi lägger försvarsbollar och mottagningar för nära nät igen. Passar-Mirjam får springa som en galning. Inte bra efter en veckas förkylning. Timeout vid 2-7. Vi samlar oss. Vi behöver byta passare som vi inte har och Sofia -04 som just debuterat som center i seniorsammanhang under 2 set får nu debutera som höger, någonsin, när höger på plan, Linn Karlsson tar över passarrollen. (Läs igen långsamt så hänger ni med  😉 Vi tvingas prata mer, spela lite enklare och det hjälper. Vi börjar hitta förbi block och våga släppa loss servarna. Sakta kommer vi ifatt och går om! Nästa problem, Linn kan bara vara med till 13:00. Vi leder slutet av 3e men klockan är 12:55. Mirjam signalerar ok för spel och i en Vingar-time out säger vi Tack och hej till matchens lirare med en applåd 🙂 Uppgiven panik? Nej, vi håller ihop det och vinner 3e. Allt är möjligt igen!

4e med några byten, omkast i positioner och vi rider på vågen från 3e. Med pressad serv och snålt anfallsspel drar vi ifrån. Vingar är klart skakade, kan inte få ihop det trots time outer och byten. Vi vinner -alla-(?) långa bollar då vårt försvar läser in allt motståndarna gör i anfall. Samtidigt tar vi mycket bra ansvar i anfall. Galet låg felprocent. Inga felbeslut. Knäckande för Vingar, setet är vårt och det stort.

5e blir spännande. Båda lag är trötta och duellerna fortsatt långa. Vi pressar dem långt mot poss 1 och 5 utan miss och vinner, med tålamod och krigarinställning, återigen fler av de långa duellerna. När en av Lucias monsterkanoner till servar går nätvajer in, ess till 13-9, är Vingar i brygga och tar time out i ett sista desperat försök att samla sig och störa. Tränarens order är stenhård satsning och nästa serv är utan tvekan en av de tyngsta som slagits i en dam div2s nedre nätmaska. 13-10 och ska det bli nerver som avgör igen? Nej, laget fortsätter enligt taktik och bragden i kanalhallen är ett faktum! Vi är fortfarande de enda som vunnit mot Vingar denna säsongen.

Det finns så många bra prestationer i vårt egna gäng så jag väljer att lyfta fram våra gäster för dagen – Linn, B-laget, för dagen vänster/höger/pass, som bra kunde vara med tre set men är orsaken till att vi kan repa oss och vända 3e set. Nora, D-laget/02orna, för dagen höger/kant, spelar så klokt och stabilt i anfall samt mottag och gratis. STORT tack till coach Oscar som släpper Nora till oss trots deras egna match andra div 2an. Sist och faktiskt inte minst men yngst, Sofia från flickor 03/04 – Sa själv innan match att hon var nervös och inte så bra i baklinjen. Ingen annan som såg matchen skulle hålla med om detta. Mkt bra seniordebut med block, servar men framför allt bra försvar och gratisbollar när det betydde som mest i slutet av det 3e set. Tack också till Sofias pappa Mattias som gladeligen hoppade in som assisterande och bidrog med stats på motståndarnas anfall och serv.
Imorgon rider vi vidare på vågen mot Linköpings med fullt lag och mamma Lotta som inhoppande coach.

*Mike drop* Coach F

Slutresultat i Kanalhallen: IF Stockholms Vingar C – Sollentuna VK C 2 – 3 (29-27, 25-10, 19-25, 12-25, 12-15)

På söndagen var det så dags igen, nu hemma mot Team Valla, läs vad coach Lotta kände efter matchen.

Så kul att vara med idag. Alla kan vara stolta! Nya positioner, kombinationer, och förutsättningar. Ovant med baklinjespel för vissa, servestreaks för några, pass från liggande på golv för nån annan, lysande defens av vissa, snygga anfall och säkert spel.

Ni rodde hem det snyggt trots riktigt konstiga förutsättningar.

Sen att ni orsakar smärre hjärtsnörp hos tillfälliga coachen är en annan femma. Men jag är fullt återhämtad nu 😉

Slutresultat i Helenelundshallen: Sollentuna VK C – Team Valla 3 – 1 (22-25, 25-18, 25-18, 25-22)